USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Рокинях в полі збирали бізнес-ідеї. ФОТО

6 Вересня 2010 11:37
Ярмарка бізнес-ідей, організована Волинським обласним центром зайнятості у селищі Рокині, 4 вересня зібрала декілька десятків пропозицій для ведення бізнесу.

Ярмарку організували посеред поля, кожен учасник мав свій намет, де демонстрував власні вироби та ідеї. Близько трьох десятків учасників виставки приїхали зі всієї області. Вони представляли народні промисли та творчість, харчові та текстильні технології, туризм, бджолярство й навіть енергозберігаючі технології.

Більшість із відвідувачів ярмарки місцеві жителі, проте деякі приїхали з Луцька, інші відпочивали у скансені під відкритим небом і побачили вказівники, тому вирішили зайти.

Начальник відділу організацій профорієнтації Волинського обласного центру зайнятості Наталія Балакіна розповідає, що мета ярмарки не лише дати змогу показати свої вироби та продати їх, а й продемонструвати широкий спектр можливостей для введення підприємницької діяльності.

Для того, аби приїжджі підприємці набралися нових ідей для ведення бізнесу, Центр на ярмарці протягом дня проводив конкурс на бізнес-ідеї. Серед запропонованих – відкриття майданчика для сноуборду, фітнес-центр в Рокинях, пейнтбол в лісі під Маневичами, дитячі майданчики та комплекси.

Учасниця виставки Ірина Зайченко до ярмарки разом зі своїми колегами готувалася декілька днів. У ніч перед днем ярмарки каже, що взагалі не спала. Дівчина представляє перукарське мистецтво та майстерність художнього розпису нігтів. Зачіски дівчата робили два дні і використали для них не менше десятка флаконів лаку для волосся.

Зайченко каже, що навчалися професії перукаря та майстра манікюру протягом семи місяців в учбовому центрі селища Рокині. На ярмарці дівчата наживо демонстрували чого навчилися, проводячи майстер класи.

Лідія Козуля з чоловіком організували агросадибу «Вербиченька» у своєму господарстві в селі Воля Ковельського району. Пропонують проживання, домашню їжу прямо з городу. Козуля каже, що має ткацький верстат, тому сама тче, вишиває, пряде, так само як робили предки.

Підприємець розповідає, що у її селі є річка та озеро, збереглося багато давніх традицій, проте зелений туризм поки не вигідний, туристів приїжджає не багато. На ярмарці жінка сподівалася більше розповісти про свій промисел. Вона привезла овочі та фрукти з городу, а також власноруч виткані та вишиті сорочки.

Бджоляр Антон Шотік каже, що збирає мед протягом 25 років на пасіці, що в 20 кілометрів від Луцька. Досвідчений бджоляр не лише заготовляє мед, а й робить хмільні напої – медівку. Його дружина спеціалізується на апітерапії – лікуванні продуктами бджільництва. На ярмарку вони показували настойки прополісу, медово-пилкові пасти, мазі. Переважно збувають продукцію на ярмарках та виставках, а також у постійних клієнтів. Хоч бджолярство Шотік називає своїм хобі.

Представник творчої професії – художник Олександр Кузнецов – каже, що п’ять років тому картини продавалися краще. Нині люди цікавляться мистецтвом, розуміють його і хочуть придбати картини. Проте, коштів для цього не вистачає.

Художник каже, що споживач не готовий купувати невелику картину за 130 гривень. В той час, як лише рамка до неї вартує 100 гривень. І художники оцінюють свою роботу талант і витратні матеріали по мінімуму. Тому збувати продукцію доводиться у більших містах. Якби у кожного художника був особистих продюсер та менеджер – заробити на картинах було би легше, каже митець.

Таксидерміст із села Кульчин Григорій Стаднюк за станом здоров’я на виставку приїхати не зміг, проте його роботи привезли представники Ківерцівського центру зайнятості. Вони розповідають, що 60-річний чоловік одразу після армії, працюючи лісівником, почав із загиблих або впольованих тварин почав робити опудала. Нині для його колекцій в будинку відведена спеціальна кімната. Він хоче продати експонати, а нині виготовляє опудала лише на замовлення.

Присутній на виставці заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк сказав, що 150-180 мільйонів, які щорічно надходять до центрів зайнятості Волині за рахунок податків працюючих підприємств, повинні йти для створення нових робочих місць і виробників.

Протягом дня гостей на ярмарку розважали творчі колективи та козаки на чолі з директором музею сільського господарства під відкритим небом Олександром Середюком. Вони демонстрували володіння бойовим гопаком, ходили по битому склу, лягали на нього та ставали туди головами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Гість Показати IP 6 Вересня 2010 12:44
Відвідавши ярмарок, всі його результати, враження, просто так і не опишеш. Там требка було побувати: національний одяг, народні промисли, яскраво представлена власна (домашня) продукція, привітні люди, цікаві культмасові заходи від організаторів - це лише чуточка того, що отримав під час дійства. Побільше таких заходів на Волині. Люди не полінуйтесь, прийдіть і подивіться, це того варте!!!!!!!
Роман020 Показати IP 6 Вересня 2010 13:20
І все це, служба зайнятості!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus