USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В Україні відміняють 50% квоту на українських виконавців

2 Лютого 2011 08:10
Парламент вирішив відмовитися від квотування музичних творів українських авторів у теле- і радіо ефірі - відповідний законопроект Олени Бондаренко (Партія регіонів) в першому читанні підтримали 240 народних депутатів.

Представники музичних медіа вважають, що скасування квот активізує розвиток вітчизняного шоу-бізнесу, проте продюсери побоюються витіснення з ефіру національного продукту, - пише Комерсант.

За прийняття в першому читанні цього законопроекту 1 лютого проголосували 240 народних депутатів.

Боротьба за виживання має бути чесною?

В Індустріальному телевізійному комітеті (ІТК) схвалили рішення народних депутатів. «Зі скасуванням квот у теле-і радіоефірах буде звучати тільки якісний продукт, на який є попит», - вважає виконавчий директор ІТК Катерина Котенко.

На думку представників вітчизняних музичних медіа, прийняття такого закону активізує розвиток вітчизняного шоу-бізнесу.

«Артисти змушені будуть створювати конкурентоспроможний український продукт, щоб потрапити в ефір. Український глядач хоче бачити якісний національний продукт, а це значить, що наші хіти ніколи не зникнуть з ефіру», - переконаний директор музичного каналу Enter Music Юрій Молчанов.

Фахівці визнають, що 50-відсоткове обмеження не завжди вдавалося виконати без шкоди для формату.

«У гонитві за 50-відсотковою квотою нам доводиться ставити в ефір практично всіх виконавців, а наша вітчизняна естрада, на жаль, не надто різноманітна. Зі скасуванням квот ми будемо ставити в ротацію тільки ту українську музику, яка цікава нашим слухачам» - заявив програмний директор радіостанції «Хіт FM» Леонід Сенкевич.

Не наш рівень…

Разом з тим продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк вважає, що після скасування квот зарубіжні та російські виконавці витіснять з ефіру український національний контент.

«Квотування - одне з небагатьох прикладів державної підтримки національних виконавців. Українські музичні медіа без національного продукту - це нонсенс! І це розуміють всі, окрім представників Партії регіонів. Напевно тому, що шансону українською не буває», - зазначив Кондратюк.

«Думаю, закон пролобійований російськими авторськими агентствами, які хочуть повністю і безроздільно збирати роялті в Україну», - додав Кондратюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 2 Лютого 2011 11:46
«Зі скасуванням квот у теле-і радіоефірах буде звучати тільки якісний продукт, на який є попит», - вважає виконавчий директор ІТК Катерина Котенко Насправді зі скасуванням квот буде звучати лише той неякісний продукт, який вигідно нам впарювати і нав"язувати
небайдужа Показати IP 2 Лютого 2011 18:43
і чому все так: як тільки українцям забирають свободу вибору, ми кричимо "гвалт" і шануємо те, що втрачаємо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus