USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні з’явилася народна карта корупції

15 Березня 2013 09:20
Відтепер кожен українець зможе поскаржитися на корупційну ситуацію, з якою він стикнувся, і зафіксувати це на корупційній карті України.

А якщо ситуація вкрай кричуща, вона може стати предметом журналістського розслідування і набути широкого розголосу, -пише «Інтерньюз-Україна».

Так, в Україні запрацював Інтернет-проект із моніторингу корупції «CorruptUA», який ініціювала Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки посольства Королівства Нідерланди.

Веб-сайт проекту містить спеціальну інтерактивну мапу корупції в Україні, з допомогою якої можна дізнатись про зафіксовані випадки корупції в певній області країни. Дописувачем сайту може стати кожен активний громадянин. Основними ж авторами на сьогодні є правозахисники, представники громадських організацій, а також мережа регіональних журналістів, що працюють в рамках проекту. На сайті доступна зрозуміло викладена класифікація видів корупції та описані особливості кожного порушення.

Усі повідомлення опрацьовують модератори та юристи проекту, після чого проект інформує про корупційні інциденти відповідні інституції, які ще в змозі їх виправити без втручання правоохоронних органів. До того ж, розслідуванням найбільш резонансних корупційних схем в регіонах України займається мережа журналістів CorruptUA.

За допомогою постійної гарячої телефонної лінії (+38 067 44 444 93) проекту можна отримати компетентну юридичну консультацію та анонімно повідомити про корупційне правопорушення. Платформа також містить корисну інформацію про законодавство у сфері корупції та аналіз нововведень, а також практичні поради юристів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus