USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Валерій Бондарук: «Для бізнесмена важливо не тільки заробляти гроші, але й дбати про репутацію»*

27 Грудня 2019 08:30
На Волині Валерія Бондарука знають як успішного бізнесмена, комерційного директора ТзОВ «Волиньфарм», депутата Луцької міської ради. У роботі – чіткий, справедливий, компетентний. У спілкуванні – людяний і відвертий. Ритм, в якому живе й працює Валерій Анатолійович, якщо відверто, витримає не кожен. Щодня – сотні дзвінків, десятки зустрічей, купа важливих справ, що потребують термінового розв’язання. У людях він цінує насамперед чесність, працьовитість та вміння тримати слово. Добрими справами, яких на його рахунку чимало, хвалитися не любить, бо вважає, що треба не говорити, а робити. Валерій Бондарук тримає високу планку й того самого вимагає від інших.

Валерію Анатолійовичу, як сталося так, що ви, випускник Військової інженерно-космічної академії імені Можайського, за фахом інженер-математик, пішли у фармбізнес?

У житті по-різному буває, інколи трапляється, що нас розвертає на всі триста шістдесят градусів. Ось якось так і в мене вийшло. Скажімо так: людина ніколи не має боятися щось кардинально змінювати у своєму житті. Я не побоявся. Думаю, що вийшло непогано. Люблю свою справу та поважаю тих людей, які працюють зі мною пліч-о-пліч.
Напевно, починати діяльність, що кардинально різнилася від освіти, було вкрай важко?

Розпочинати бізнес завжди важко, тим більше, якщо ти працюєш чесно. Бувало різне, але ми все подолали і впевнено рухаємося вперед. Для будь-якого бізнесмена важливо не тільки заробляти гроші, але й дбати про репутацію. Тому думка людей для нас – понад усе. Ми дослухаємося до того, що нам кажуть, і нормально реагуємо на критику, усуваючи недоліки.

Нині аптечні мережі розростаються, як гриби після дощу. Як вдається лишатися на плаву в умовах конкуренції?

Витримувати конкуренцію завжди непросто, але якщо любити свою справу, працювати на результат, то жодна конкуренція не страшна. Ми працюємо заради споживачів, з розумінням ставимося до потреб кожного клієнта.
У чому секрет довголіття та успішності вашої компанії?

Наш секрет – у команді, в тих людях, які працюють поряд зі мною вже багато років. Ціную свій колектив понад усе, адже один у полі не воїн. Багато років тому ми разом із партнером Станіславом Шайком заснували маленьку компанію, зараз це потужне підприємство на ринку фармакології. Із самого початку разом з нами на цьому шляху – виконавчий директор Лариса Кухнюк, наші колеги Анатолій Лобарчук, Ірина Склярова, Володимир Степанюк, Ярослава Климко та інші.

Для того щоб міцно стояти на ногах у бізнесі, які риси характеру, на вашу думку, є обов’язковими?

Впевненість, уміння тримати удар. У бізнесі може бути по-різному, бувають злети й падіння, але якщо ти впав, то маєш піднятися і йти далі. Я, наприклад, дуже ціную чесність та порядність, тому намагаюся оточувати себе саме такими людьми. Людина може бути не суперпрофесіоналом, але має бути чесною. Професіоналізму вчаться, а от чесності та порядності – навряд.

Яким має бути претендент на місце у вашій команді?

Людина має бути чесною, працьовитою і наполегливою. Знаєте, я не беру в свою команду працівників «за оголошенням» чи «по знайомству». На шляху до успіху доводиться і набивати ґулі, і помилятися, тут винятків не буває. Кожен, хто досяг успіху в тій чи тій сфері, розпочинає шлях із самих низів. Звичайно, може, комусь і дісталося «тепленьке місце», але повірте, надовго така людина там не затримається.

Кожній успішній людині, хай як чесно та прозоро вона веде бізнес, у нас закидають причетність до нечесних оборудок, корупційні схеми тощо. Як відбиваєтеся від недоброзичливців?

Треба просто не звертати на це уваги, от і весь секрет. Завжди кажу так: якби я не чесно вів бізнес, то не сидів би зараз перед вами. Я поважаю професію журналіста і залюбки спілкуюся з усіма, але коли до мене приходить людина і в неї вже стоїть завдання звести наклеп, то це неправильно, це кидає тінь на всіх тих, хто чесно виконує роботу.

Ви успішний бізнесмен, любите свою справу, але все-таки вирішили бути корисним своєму місту. Не секрет, що депутатська робота не завжди оцінена як належне. Для чого це вам?

Якщо є можливість бути корисним людям, то чому б ні? Я ніколи не обіцяю того, чого не можу зробити, взагалі не потрібно обіцяти, депутат має доводити свою корисність громаді реальними справами, а не роздавати обіцянки чи інтерв’ю направо й наліво. Я нестандартний депутат і з приводу усіх питань маю свою думку, не складаю довгих передвиборчих програм, бо вважаю це просто витрачанням часу.

Людям же не програми потрібні, а реальні справи.

Які завдання і цілі вважаєте першочерговими для себе як депутата Луцькради?

Немає першочергових чи другорядних, усі завдання, які ставить переді мною громада, важливі. Я ніколи не тримався за крісло чи посаду, якщо знайдеться людина, яка працюватиме краще за мене, то будь ласка…

Чи легко з вами домовитись, порозумітися, знайти компроміс? Адже ваша публічна діяльність – це завжди пошук порозуміння, розв’язання складних проблем разом з тими людьми, які не завжди є вашими однодумцями.

Порозумітися зі мною легко, якщо я чую від того, хто сидить навпроти, конструктив. Для того аби розуміти, чи варто продовжувати з людиною розмову, мені вистачає п’яти хвилин. Я поважаю професіоналів, тих, хто приходить з конкретними пропозиціями, бачить шляхи розв’язання тих чи тих питань. Це стосується і політики, і бізнесу.

У наступному році відбудуться місцеві вибори. Чи плануєте ви і надалі присвячувати свій час розв’язанню проблем луцької громади?

Якщо громада так вирішить і надасть мені цей кредит довіри, то й надалі представлятиму інтереси лучан. Нам багато вдалося зробити разом, але ще більше – попереду.

Попри таку зайнятість, як любить відпочивати Валерій Бондарук?

Звичайно, часу на відпочинок не завжди вистачає, адже левову його частку забирає робота. Але коли випадає нагода, люблю полювати з друзями. Неділя – той день, який присвячую сім’ї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
санітар Показати IP 28 Грудня 2019 09:20
Для бізнесмена, від якого залежить здоровя людей, не повинен щотижня піднімати ціни на життєво важливі ліки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus