USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вандали підірвали пам’ятник полякам, загиблим у часи Другої світової

10 Січня 2017 10:19
На Львівщині у селі Гуті-Пеняцькій вандали підірвали і розмалювали нацистською символікою пам'ятник, встановлений в пам'ять про вбитих поляків у часи Другої світової війни.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Пам'ятник спорудили в 2005 році на місці колись великого села Гута Пеняцька, яке було базою для польської самооборони та радянських партизан. Пам'ятник встановили в пам'ять про трагічну подію: масове знищення поляків в 1944 році. За те, що переховували євреїв, 500 поляків були спалені заживо в костелі і своїх будинках солдатами 4-го поліцейського полку добровольчої дивізії СС Галичина під командуванням Зігфріда Банца.

Історики вважають вандалізм провокацією, направленую на погіршення україно-польських відносин.

Своєю чергою, представник «Правого сектору» Артем Скоропадський виключив причетність до знищення пам'ятник активістами партії.
«Правий сектор» визнає Польщу як стратегічного союзника», - зазначив він в коментарі польському виданню TVP.

За словами прес-секретаря, знищення пам'ятника може бути провокацією російських спецслужб, які хочуть вбити клин між Польщею та Україною.

Зазначимо, відео пам'ятника, який постраждав від рук варварів, спочатку розповсюдили у російських медіа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ні бандері і ss Показати IP 10 Січня 2017 11:18
Це жахливо и сумно
Анонім до Ні бандері і ss Показати IP 10 Січня 2017 11:38
Гута Пеняцька – польське село, знищене за наказом німецьких окупантів через провокації дислокованого тут загону радянських партизан. До участі в каральній операції нацисти свідомо долучили поліційні частини, складені з українців.
лучани Показати IP 10 Січня 2017 11:24
Комуняки, хол*йці Путлєра займаються провокаціями. Цей памятник стояв з 2005 року і нікому не заважав.
Американці Показати IP 10 Січня 2017 11:49
Після війни перевіряли причетність дивізії *вафен СС ГАЛИЧИНА* до воєнних злочинів ,перевіряли і нічого не знайшли,а тут склад воєнного злочину ,*НЮРБЕРГ* АУ ....АУ.....АУ..........
Анонім Показати IP 10 Січня 2017 12:15
Із расєйських джерел: "23 февраля 1944 г. I батальон 4-го полицейского полка СС атаковал село Гута-Пеняцка. Это польское село, в котором проживало 488 жителей, считалось опорной базой партизан. В селе периодически размещались части АК, а рядом базировался отряд советских партизан Медведева. За атакой наблюдали члены ВУ: Макарушка, Хроновят и Крохмалюк. Атака была отбита, батальон понес потери, Олекса Бобак и Роман Андрийчук были убиты. Тела погибших эсэсовцев были эвакуированы позже. Еще двенадцать человек были ранены, причем четыре человека тяжело. Один из тяжело раненных — Юрий Ганусяк — умер 3 марта 1944 г." То про яке знищення мирного населення йде мова ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus