USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вантаж волинських волонтерів вирушив у п'яти напрямках на сході

2 Червня 2018 13:28
Волонтери «Серця патріота» із благодійним вантажем вкотре вирушили у військові частини, що на території Донецької та Луганської областей відстоюють незалежність нашої держави. Керівник волонтерського центру, депутат-укропівець Луцької міської ради Сергій Балицький везе воїнам, передусім те, що вони замовляють, і залучає до цієї благородної справи депутатів-однопартійців Вячеслава Рубльова, Юрія Безпятка, Сергія Шкоду, Ігоря Пініса, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Цього разу велике замовлення і їдемо в декілька напрямків: Попасне, Золоте, Карлівку, Слов’янськ та інші. Сподіваюся, за днів п’ять справимося, - розповів Сергій Балицький. - Веземо запасні частини, гуму для автомобілів, чотири кілометри дроту, пральні машини, бо літом особливо треба,передачі для бійців від батьків. Бійці постійно замовляють маскувальні сітки, то знову їх передаємо. Потрібно кілометри цих сіток. Цього разу їх плели учні Ківерцівської гімназії та Прилуцької загальноосвітньої школи. Хочеться, щоб більше відгукувалися волиняни на заклики про формування передач нашим воїнам. Війна триває, обстріли у травні такі були, що я не пам’ятаю подібних за останні три роки. Є добровольчі батальйони, снайпера, розвідники… Всі вони потребують допомоги».

Під керівництвом нинішнього воїна, лікаря-стоматолога Сергія Приходька ковельська громада придбала, зремонтувала та передає військовим 14-ої бригади автомобіль. Сам Сергій чекає вантаж уже у зоні проведення операції об’єднаних сил на сході України. Коли приїжджає додому, постійно готує необхідні речі для своїх побратимів.

Щоразу долучається до формування благодійних вантажів ківерцівська громада. За весь час люди зібрали уже більше ста тонн продуктів, відправили п'ятнадцять машин.

«Зараз постійно співпрацюємо із «Серцем патріота», - зазначив ківерцівський волонтер Сергій Гетманчук. - Наразі відправляємо пральну машину, холодильник, масла, зарядні засоби, дизпаливо, речі особисті для воїнів від батьків. Є багато дзвінків, багато просять: запчастини, масла, бліндажі для будівництва… От з продуктам там легше стало. Дякую за небайдужість нашим ківерчанам, жителям Ківерцівського району! Закликаємо усіх: війна не закінчилася, давайте будемо разом підтримувати бійців! Разом до перемоги!»

Для воїнів важливою є підтримка від учнів волинських шкіл, бо заради майбутнього дітей вони відстоюють мир і незалежність нашої держави. Майже кожна поїздка «Серця патріота» не обходиться без участі маленьких читачів Волинської обласної бібліотеки для юнацтва. Цього разу вони підготували передачу для Слов’янської загальноосвітньої школи-інтернату.

«Передаємо для діток україномовні книги, - розповіла головний бібліотекар Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Коба. - Така була у нас оголошена акція серед усіх луцьких шкіл. Ще доєдналася студія Наталії Журавльової. Вони їздили у Княгининок виступали, збирали книжечки. Впродовж літа разом з дітьми будемо робити невеликі сувеніри для воїнів. Зазвичай, під час майстер-класів дітки роблять один виріб для себе і один для бійців. Робимо підковки, торбинки гарного настрою з цукерками, ляльки з ниток, плетемо браслетки, листи пишемо. Усі школи зголошуються долучатися. Це навіть здружує діток».

За словами волонтерки Ольги Балицької, у Слов’янській школі-інтернаті навчається майже 300 діток різного віку, і волонтерський центр товаришує з ними вже не один рік.

«Вони завжди чекають від волинських дітей смаколиків, доробок, одяг, - поділилася Ольга Балицька. – Слов’янські дітки теж передають малюнки, підписують прапори, вирізають голубів миру. Домовляються з волинськими дітками і разом роблять для бійців доробки».

Доєдналися до доброї справи також студенти Луцького кооперативного коледжу. Група товарознавців прийшла, аби передати бійцям власноруч виготовлені обереги.

«Це те мале, що ми можемо зробити, - розповіла студентка Олена. - Наш коледж постійно бере участь у акціях на підтримку воїнів, що на сході України. Активно долучаємося до майстер-класів, аби створити пам’ятні речі для наших захисників. Жодна група навчального закладу не відмовляється взяти участь у добрій справі».

Але волонтери стверджують: потрібно волинянам більш активно підтримувати українських воїнів, не байдужіти, не звикати до того, що йде війна.

«На жаль, війна на Сході не закінчилася. І наша спільна справа – допомагати українським воїнам. Бо не усім може забезпечити штаб, ті люди, які відповідають за матеріальне забезпечення армії. – закликав депутат Луцької міської ради, укропівець Юрій Безпятко. - Є так домашні речі, як вареники, смаколики, закрутки, які воїнам завжди приємно отримувати. Так само необхідні запасні частини на автомобілі, які привезли волонтери. Закликаю усіх волинян долучатися до доброї справи, хто чим може, щоб ми спільними зусиллями принесли мир і спокій нашій Україні»

Волонтери центру «Серце патріота» дякують за значну допомогу у формуванні вантажу голові Волинської обласної організації УКРОП, раднику голови облради Вячеславу Рубльову, депутатам-укропівцям Сергію Шкоді, Юрію Безпятку, Ігорю Пінісу, директору ПАТ «Теремно-хліб» Андрію Тищенку, керівнику Домобудівельного комбінату Руслану Вайману, підприємцю Ростиславу Шоломовичу, а також атовцю Сергію Приходьку, ківерцівській та ковельській громадам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus