USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни пам’ятають: війна триває і захисникам потрібна наша допомога. Фоторепортаж

11 Червня 2020 17:01
Сьогодні, 11 червня, «Волонтерський центр «Серце патріота» відправив на схід черговий вантаж для захисників України.

Яскравий бус із прапорами став своєрідною візитівкою «Серця патріота» та добрим знаком для воїнів. Коли вони його бачать, то знають – до них дійшов промінчик домашнього затишку та любові. Це дитячі малюнки, листи, солодощі, необхідні побутові речі і, звісно, найсмачніша домашня їжа.
Ось і сьогодні усе це, а ще ліки, запчастини, побутову техніку та інструменти для укріплення бліндажів підготували небайдужі люди захисникам України. Усе довелося збирати дуже швидко, адже до волонтерів звернулися бійці, які й попросили про допомогу. Якщо підготовка попередніх поїздок займала близько місяця, то цього разу на все пішло чотири дні.
«На щастя, люди відгукнулися дуже швидко, – розповідає волонтерка Ольга Балицька. – Розуміємо, що зараз дуже важка ситуація. А тому щиро дякуємо за допомогу і родинам солдатів, і простим громадянам, і громадам, небайдужим бізнесменам, підприємствам та благодійникам. Усі – дуже великі молодці!»
Приємно, що активну участь у таких акціях бере молодь. Волонтерка Уляна Степаненко, зокрема, нині не уявляє свого життя без допомоги бійцям. «То постійна важка робота: не лише збір вантажів, але й багато дрібніших клопотів. Але це – частина мого життя. Не уявляю себе поза цим».
Як розповідає засновник «Серця патріота», депутат міськради, волонтер з багатолітнім стажем Сергій Балицький, транспорт вирушає в напрямку Мар'їнки, де розташовані кілька підрозділів, бійці яких попросили про допомогу. Є і посилки, адресовані конкретним солдатам. Бус дозавантажиться у Рівному та Києві, а вже звідти попрямує на схід.
Уже традиційно перед тим, як сісти за кермо, Сергій Балицький прикріплює до транспорту прапори України. До нього підходять друзі та просто перехожі – бажають щасливої дороги, долучаються до збору коштів, пропонують допомогу. Приємною несподіванкою стала поява на Театральному майдані радника міського голови Ігоря Поліщука та заступника міського голови Костянтина Петрочука, які також побажали волонтерам швидше повертатися додому.
Хвилини перед поїздкою минають традиційно: спільна світлина з прапором та виконання Гімну України. Після цього лунає «Слава Україні!» і завантажена автівка вирушає у далеку дорогу на схід.
Фото Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Бульба Показати IP 11 Червня 2020 18:13
А я не вірю вже!!! От не вірю!!! П.С. Читайте між рядків
Пропоную Показати IP 11 Червня 2020 21:36
Приїхати у Володимир до військових частин і глянути на парковку. Женевський автосалон відпочиває. Починаючи від бмв і закінчуючи ягуарами і не на євробляхах. Якщо пан Балицький хоче допомогти то нехай займеться ГАЗ-66, ЗіЛ-131 , Уралами -375, мінометами Пашинського . А продукти харчування нехай відадуть напівголодним пенсіонерам, військових голодних я небачу
Саша Показати IP 11 Червня 2020 23:43
Дійсно добру справу роблять, так як Короновірус розкручений по всій Україні, а про само пожертву для Воїнів АТО всі трошки призабули.
Анонім Показати IP 11 Червня 2020 23:53
Якого чорта військовий збір вираховують вже скільки років?
Анонім Показати IP 12 Червня 2020 07:59
Кому війна, кому мати рідна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus