USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Вашими тілами вкриємо кожен сантиметр нашої землі», – батальйон «Луцьк» не радить окупантам сунути на Волинь

6 Березня 2022 13:23
Вони – добре підготовлені, забезпечені сучасною зброєю та засобами ведення війни, а головне – вмотивовані знищити кожного, хто посягне на їхню рідну землю. Вони – бійці батальйону оперативного реагування «Луцьк», який віднедавна діє в обласному центрі Волині.

Його керівник, військовий з досвідом, підполковник Олександр Тиводар, зазначає, що бійці батальйону поважають білоруський народ, однак якщо сусіди насміляться вдертися на Волинь, то їх чекає неминуча смерть – пробачати виконання злочинного наказу керівництва Білорусі ніхто не буде: «Щойно нога окупанта стане на волинську землю – їх перетворять у попіл. Ті, хто прийде до нас з мечем, отримають гідну відсіч, бо відступати зі своєї землі ніхто не збирається».

Нагадаємо, 28 лютого у Луцьку на базі ГФ «Варта порядку» створили батальйон оперативного реагування «Луцьк», до якого увійшли близько півтори тисячі учасників. Більшість з них – люди з реальним бойовим досвідом, які вміють ефективно знешкоджувати ворога. Чимало є й новачків, які проходять навчання в досвідчених інструкторів та стають до лав формування. А 5 березня командувач Сил тероборони ЗСУ генерал Юрій Галушкін підписав наказ про офіційну реєстрацію батальйону та видачу зброї його учасникам.
Менше ніж за тиждень чисельність батальйону збільшилась до двох тисяч. Його підсилили підрозділами з інших волинських міст, захисники чекають лишень наказу. Також отримали сучасне озброєння і спорядження, транспорт, медикаменти тощо. Є в батальйону й надсучасні NLAW, і хлопці, що важливо, вміють справно ними орудувати. В наявності і достатня кількість приладів нічного бачення. Останні 7 днів особовий склад успішно проходив бойове злагодження, пристрілював зброю та відпрацьовував ведення бою.
«Ми цілком забезпечені стрілецькою, протитанковою зброєю. У нас є кулемети, автомати, міномети. Ми також маємо ПЗРК – пересувні ракетно-зенітні комплекси, тож можемо збивати ворожу авіацію – літаки і вертольоти. Сповна забезпечені транспортом. У ворога немає жодного шансу. Відступати нам нікуди, нікого не боїмося, ми на своїй землі і будемо її боронити. А якщо ворог і прорветься, то партизанську війну ми будемо вести місяцями. Для них це буде пекло на землі», – акцентує командир добровольчого батальйону «Луцьк» Олександр Тиводар.

Він зауважує, що сьогодні є ризик вторгнення російсько-білоруських військ з боку білоруського кордону. Тож є ймовірність атак на транспортні шляхи, об’єкти критичної інфраструктури. Тому батальйон, в межах ввірених йому задач, готовий виконувати накази з їх захисту, а також протидіяти ворогу в бою, якщо той все-таки нападе.

Зазначимо, згідно з даними Генштабу станом на 12:00 05.03.2022 Білорусь посилила свій кордон з Україною на Волинському напрямку (територія частково Київської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей) та стягнула туди частини своєї армії, які готові йти в наступ. Військових «мотивують» тюремними термінами у разі відмови, проте вони деморалізовані і воювати не хочуть. Чоловіки втікають до Литви, а минулої ночі один з них навіть перейшов кордон з Волинню і втік з країни, бо не підтримує війни проти сусіда.

«Ми поважаємо білорусів як сусідів, але якщо вони будуть виконувати злочинний бойовий наказ і прийдуть до нас з ворожими намірами – пощади їм не буде. Всі вороги тут і поляжуть. Якщо наважаться до нас вторгнутись – буде суцільне кладовище на межі з Білоруссю. Тому раджу добре все обдумати. Ми готові за сигналом виїхати на кордон з Білоруссю», – наголосив Олександр Тиводар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus