USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ВАТ «Волиньгаз» створять конкурента

15 Серпня 2008 10:49
ВАТ «Волиньгаз» звинувачують у тому, що він, користуючись монополією на ринку, просуває ЗАТ «Професіонал», не даючи діяти та розвиватись іншим підприємствам з будівництва об’єктів газопостачання. Для вирішення цього питання було зібрано нараду в голови облдержадміністрації Миколи Романюка, – повідомляє 15 серпня репортер «Волинських Новин».
 
За словами начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Миколи Кучеренка, через монополію «Волиньгазу» гальмується процес будівництва газопроводів. А також із цієї причини станом на 1 серпня не передано на баланс по Волинській області 233 кілометри газопроводу, зокрема 101 у Луцькому районі. Монополіст співпрацює тільки із ЗАТ «Професіонал». Щодо інших компаній, то на співпрацю погоджується тільки через процедуру численних перевірок.
 
Найгостріше цей факт оскаржив директор МП «Індустрія» Олександр Шатерніков: «Волиньгаз» вимагає всю документацію на дозвіл будівництва. Я не зобов’язаний показувати усі свої документи приватній структурі». Також пан Шатерніков додав: «Мені образливо, що я маю повзати перед «Волиньгазом».
 
Як вихід із ситуації, заступник генерального директора приватного підприємства фінансово-промислової компанії «Нафто Газ Сервіс» Валентин Морозов запропонував створити альтернативу ВАТ «Волиньгазу» для забезпечення здорової конкуренції. Цю ідею підтримали голова ОДА Микола Романюк та перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська.
 
Крім того, губернатор запропонував протягом тижня сформулювати рішення, яке б задовольнило усі сторони конфлікту. Для виконання цього завдання обрали Олександра Шатернікова, Ларису Соколовську та заступника голови правління ВАТ «Волиньгаз». Також пан Романюк звернувся до свідомості керівництва монополіста, щоб ті надавали можливість працювати й іншим підприємствам, окрім ЗАТ «Професіонал». Усі присутні мають надію, що питання вдасться вирішити до початку опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus