USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волиньгаз» «відзначився» боргами за спожитий газ

8 Жовтня 2008 17:07
Значна заборгованість ВАТ «Волиньгаз» перед ДК «Газ України» була однією з ключових тем, які обговорювалися під час засідання Волинського обласного штабу з підготовки до зими, – повідомляє 8 жовтня репортер «Волинських Новин».
За словами посадовців, станом на 23 вересня «Волиньгаз» мав 41 мільйон гривень боргів перед «Газом України». За спожитий газ розрахувалися лише на 75 відсотків.
Як стверджує перший заступник голови правління відкритого акціонерного товариства «Волиньгаз» Сергій Галянт, за оперативною інформацією, загальний рівень сплати за використане «блакитне паливо» серед населення –107%, а серед бюджетних установ та організацій – 100%. Пан Галянт підтвердив наявність боргів його підприємства перед компанією «Газ України». Ці борги є не поточними, а за період 2001-2007 років. За його словами, невдовзі сума заборгованості зменшиться на 20 мільйонів гривень. «Проте тариф на транспортування газу є збитковим», – каже Сергій Галянт.
Представник «Волиньгазу» розповів, що лімітів на природний газ наразі немає, але голова правління (Мирослав Коротя – «ВН») наразі в Києві вирішує це питання.
За словами пана Галянта, проблема щодо оплати за природний газ не є суто волинською. У відповідь заступник голови Волинської ОДА Василь Дмитрук зазначив, що в порівнянні з іншими облгазами, рівень оплати «Волиньгазу» є значно нижчим. «У цьому ваше недоопрацювання», – звернувся пан Дмитрук до першого заступника керівника «Волиньгазу». Заступник губернатора закликав керівництво цієї структури: «Сідайте на порозі і вирішуйте, бо заручниками виступають прості жителі».
Довідково:
НАК «Нафтогаз України» через борги «Волиньгазу» знизив тиск природного газу, який постачається на Волинь і не дає лімітів на постачання «блакитного палива».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus