USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Вболівали так, що чуло все село». Як лучанина Віталія Дужика зустріли вдома після Євробачення

19 Травня 2022 16:09
Про те, як гурт Кalush Оrchestra здобув перемогу на Євробаченні-2022 нині не говорить лише лінивий. Адже ця перемога показала усьому світу нашу енергію й потужну культуру, а заодно неабияк підняла бойовий дух усіх українців. Пісню «Стефанія» наспівують всі: і діти в мирному тилу, і військові на фронті.

Свій внесок у цю, без перебільшення, історичну подію зробили й волиняни: Ігор Діденчук, Віталій Дужик та Тимофій Музичук. Як зустрічали музиканта Віталія Дужика з Євробачення в рідному домі – у сюжеті телеканалу «Аверс».

У темній футболці, з наплічником та помітною втомою в очах він повертається до батьківського дому в Жидичин… з Євробачення. Саме наш волинянин Віталій Дужик з іншими учасниками Кalush Оrchestra ще кілька днів тому підкорив головну сцену Європи, вразивши увесь світ «Стефанією» і здобувши перемогу для України у такий складний для неї час.

Читати ще: «Азовсталь» та ризик дискваліфікації: Kalush Orchestra тріумфально переміг на «Євробаченні-2022»

На переможця Євробачення уже чекають його найвідданіші фанати: мама, тато та менший брат. Розповідають: вболівали так, що чуло все село.

«Я так кричала, ми тут всі кричали», – зізнається мама волинського таланта. Натомість брат додає: «Це криком не назвати. Верещали на все село», – додає із посмішкою брат Віталія.

Глава сімейства Вадим Дужик зізнається: він – ще той меломан. Напевне, саме тому всіляко вболівав за те, аби його син розвивався у музиці. Каже: творчість гурту Віталія йому більш аніж зрозуміла.

Читати ще: Біт-бокс на сопілці у виконанні лучанина з гурту Kalush Orchestra. Архівне відео

«Я люблю різну музику. У свій час, коли були молодими, я слухав і реп, і диско. Мені різна музика подобається, тому таке поєднання мені до душі, такі проекти мені подобаються, – каже тато Віталія. – Може, дружині, тестю, моїй мамі це не зрозуміти. Відразу не було зрозуміти – як можна поєднати такі мотиви репу і фольклору, але мені це зайшло. І перші пісні, які вони разом робили, і «штомбер-бомбер», ну класно взагалі».

Читати ще: Студенти жартують, хто наступним поїде на «Євробачення»: троє учасників гурту Kalush Orchestra – волинські сопілкарі

Молодший брат музиканта Валентин – теж творча особистість. Щоправда, не в музиці, а в образотворчому мистецтві. Каже: невимовно радий перемозі України на такому масштабному пісенному конкурсі.

«Зірка в мене в сім'ї появилась, я радий за його досягнення. Дуже приємно, що в мене такий брат», – каже він.

Як зізнається сам Віталій Дужик, аби передати ту палітру емоцій, яку відчував після оголошення результатів Євробачення», годі підібрати слова. Розповідає: під час основного виступу хвилювання не було. Бо ж перед цим на репетиціях відточили виступ до найменших деталей.

«Хвилювання не було такого. Зрозуміло, що ти виступаєш перед 200 мільйонами людей. В залі, звичайно, було менше, – каже музикант. – У нас просто все було готово».

Віталій Дужик каже: його співпраця з Кalush Оrchestra розпочалася із запрошення від музиканта Тимофія Музичука, який теж родом з Волині.

«Я пішов на «Україна має талант», а Кalush Оrchestra був паралельно. Мені подзвонив Тимофій – мій дуже хороший знайомий, сказав, що є пропозиція взяти участь у проекті: хочуть об'єднати реп із фольком. Я кажу: давайте спробуємо. Тоді мене Олег набрав і сказав: давай підтягуйся на студію – будем щось робити».

Читати ще: Плакали під час перемоги: як мами трьох волинян із Kalush Orchestra зустрічали тріумф гурту на Євробаченні

До слова, пісню, з якою українці перемогли на Євробаченні, лідер гурту Олег Псюк присвятив своїй мамі Стефанії. Віталій Дужик додає: під час виступу на сцені думав і про свою маму. Каже: ця пісня – присвята і шана всім українським матерям.

Мама Віталія впевнена: те, що її син – один із переможців Євробачення, не випадковість, а результат довгих років кропіткої роботи над собою.

«Він до цього готувався досить довго, тому що з другого класу вчився в музичній школі, а потім поступово сцена його збільшувалася. Він їздив по Україні і за кордоном», – розповідає Іванна Дужик.

Зауважимо, волинська частина гурту Кalush Оrchestra – Тимофій Музичук, Ігор Діденчук та Віталій Дужик – є випускниками Волинського коледжу культури і мистецтв.

Читати ще: Сопілка для «Стефанії». Хто навчав волинян з гурту Kalush Orchestra

Своєю чергою Віталій зазначає: в його становленні як творчої одиниці зіграли неабияку роль викладачі, які зуміли розгледіти талант і розвинути його.

Читати ще: У Kalush Orchestra пропонують провести наступне Євробачення в Луцьку

Варто додати, що кліп на пісню «Стефанія» знімали в зруйнованих Бучі та Ірпені. Віталій каже: наяву ці так звані пейзажі війни мають ще моторошніший вигляд, аніж на відео. Перебувати там під час зйомок було емоційно дуже складно.

Вдома музикант затримається буквально на кілька днів. Бо ж графік завантажений неймовірно. Рідні кажуть: вже звикли до цього і ставляться з розумінням.

Творчих планів Віталій не розголошує. Однак запевняє: скоро ми все побачимо. А поки – насолоджуємося перемогою, яку здобули для нас наші талановиті українці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus