USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вбивство Аркадія Бабченка: подробиці, версії слідства і реакція світу

30 Травня 2018 10:46
Усі відомі подробиці, версії слідства та реакцію журналістів, політиків та світової спільноти на вбивство у Києві відомого журналіста Аркадія Бабченка зібрали журналісти ТСН.

Речниця поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що у Дніпровському районі столиці застрелили ведучого одного з телеканалів, громадянина Росії 1977 року народження.

Пізніше стало відомо, що поліція отримала інформацію про стрілянину від медиків - їм зателефонувала жінка і сказала, що виявила у помешканні свого чоловіка у крові. Він отримав поранення у спину. Потерпілий помер у кареті "швидкої".



Вбивця чекав на російського журналіста Аркадія Бабченка на сходовому майданчику в під'їзді.

Про це заявив народний депутат України, член колегії МВС Антон Геращенко.

"Вдома закінчився хліб. Аркадій пішов до магазину. Вбивця на нього чекав на сходовому майданчику в під'їзді. Коли Аркадій відкрив двері квартири, вбивця, підло, зробив кілька пострілів у спину Аркадія Бабченка", - повідомив депутат.

Версії вбивства

Поліція розглядає дві версії вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка - це професійна діяльність і громадянська позиція. За фактом вбивства Бабченка поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство». Також поліція оприлюднила фоторобот ймовірного вбивці журналіста.



Правоохоронці не виключають, що у вбивці були спільники. слідчі працюють зі свідками та збирають відео з усіх камер спостереження в околиці.



Глава СБУ Василь Грицак пообіцяв надати розгорнутий коментар щодо вбивства у Києві російського журналіста Аркадія Бабченка і не озвучив жодної інформації про його загибель.

Реакція на вбивство

Українські політики та колеги вбитого вбачають у вбивстві російський слід, про що і написали у соціальних мережах, різко засудивши криваві події. Представник ЗМІ розповіли, що Бабченко ненавидів війну і був журналістом принципів.

У Києві до під'їзду будинку по вулиці Микільсько-Слобідській, де було вбито журналіста Аркадія Бабченка, журналісти та знайомі загиблого принесли квіти, щоб вшанувати його пам'ять загиблого. Також 30 травня в Києві люди збираються йти з фотографіями Аркадія Бабченка до посольства РФ.



Тим часом, на мосту Нємцова в столиці РФ москвичі з квітами вшанували пам’ять Бабченка.




За кордоном також коментують убивство Бабченка. ОБСЄ закликала українську владу провести детальне та негайне розслідування. Іноземні журналісти пишуть у соцмережах, що це розправа над палким критиком Путіна, противником російської кампанії в Сирії та Україні та легендою журналістики у регіоні.




Першим серед офіційних осіб, які висловили співчуття родині, став глава литовського МЗС. Лінас Лінкявичус закликав притягнути до відповідальності тих, хто здійснив цей зухвалий злочин.



Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу через вбивство у Києві російського журналіста Аркадія Бабченка. Із реакцію на резонансне вбивство не забарилися і у російському МЗС. У російському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що рівень вбивств в Україні "неухильно зростає", а розслідування не призводять до покарання злочинців.

Записи перед смертю

За кілька годин до своєї смерті в соцмережі Facebook Бабченко розповів історію, як чотири роки тому його не взяли на гелікоптер, який згодом був збитий. Таким чином тоді йому вдалося залишитися живим.

У коментарях йому порадили перед виходом із дому просити заступництва в свого ангела-охоронця. "Надаю перевагу сушеній лапці кажана", - віджартувався Бабченко.

Інші останні його пости стосуються допомозі українським військовим та волонтерам, подіям на Донбасі та в Криму, міжнародній політиці, шокуючим випадкам у Росії.

А ось 28 травня, напередодні вбивства, Бабченко у Facebook написав пост про те, що довірена особа президента Росії Володимира Путіна Марина Юденич натякала лідеру Чечні Кадирову про вбивство Бабченкр. Згодом журналіст видалив цей пост у Facebook.


P. S. Під час брифінгу 30 травня глава СБУ Василь Грицак оголосив, що смерть російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка інсценували. Це була cпецоперація. Насправді Аркадій Бабченко не помер в результаті замаху та з'явився перед журналістами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 30 Травня 2018 10:49
Шош то вже робиться, брати моi
К.лучанин Показати IP 31 Травня 2018 12:27
Навіщо запускати застарілу інформацію ?! Це була спецоперація СБУ! БАБЧЕНКО ЖИВИЙ ТА НЕУШКОДЖЕНИЙ , про це говорилось на телеканалах і показували БАБЧЕНКА та його короткий виступ. Окрім нього планувалось вбивсво кілерами ще 30 відомих осіб в УКРАЇНІ. Молодці есбеушники , що провели хорошу спецоперацію та затримали замовника!
брєд до К.лучанин Показати IP 31 Травня 2018 17:26
Це клініка!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus