USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спецоперація з Бабченком: Луценко і Грицак відзвітували перед іноземцями

1 Червня 2018 19:40
У Києві генеральний прокурор Юрій Луценко і керівник Служби безпеки України Василь Грицак на зустрічі з керівниками дипломатичних представництв країн Великої сімки, Євросоюзу, Норвегії, Австралії, ЄС і Ради Європи пояснили причини інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури України.

Формат контрольованого злочину, як повідомила українська сторона, дозволив попередити вбивство журналіста, повністю задокументувати злочинні дії організатора, отримати докази його зв'язку з замовником злочину та отримати відомості про можливих потенційних жертв, проти яких ймовірно готувалися терористичні акти і вбивства.

Луценко заявив, що була проведена масштабна і складна операція, інформація щодо деталей якої буде оперативно доведена до відома громадськості з урахуванням вимог законодавства та інтересів слідства.

Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.

Виконавцем «вбивства» російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка виявився учасник АТО, колишній монах Олексій Цимбалюк. «Організатором» називають Бориса Германа, якого 31 травня суд арештував на два місяці. Своєю чергою Герман назвав «замовником» В’ячеслава Пивоварника, у людини з таким іменем є спільний бізнес з експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вже Показати IP 1 Червня 2018 22:23
Всі посміялись,може харе .після бабченка Гейта маємо.,Малайзія не признає Росію винною,а Нідерланди признають Україну частично винними в MN 17.і цэ тільки початок
123 Показати IP 2 Червня 2018 08:01
И шо ети дебилы там назвитувалы??
вовк Показати IP 3 Червня 2018 17:59
алкаш явно з бодуна фуфло прогнал

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus