USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вcеукраїнську асоціацію голів сільських та селищних рад очолив волинянин. ФОТО

6 Вересня 2009 10:14
У Києві офіційно утворили Всеукраїнську асоціацію сільських та селищних рад, затвердили її Статут, символіку, обрали правління, голову, контрольно-ревізійну комісію. Про це йшлося під час установчого з’їзду Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, – інформує репортер «Волинських Новин».
На установчий з’їзд прибули сільські та селищні голови, міські голови міст обласного та районного значення, голови обласних та районних рад, райдержадміністрацій, народні депутати, представники Асоціації міст України, центральних органів влади. Усього понад 8 тисяч осіб та приблизно 500 представників мас-медіа.
«Багато хто не вірив і скептично оцінював можливість створення Асоціації», –  сказав під час свого виступу її новообраний очільник Липинський сільський голова Волинської області Богдан Гусак. Він висловив думку, що нині, вперше за 18 років незалежності, проблеми місцевих громад вирішуватимуться. Зокрема, зруйнується стереотип фінансування за залишковим принципом.
За 4,5 місяці (з моменту, коли вперше заговорили про створення організації) до новоствореної Асоціації сільських та селищних рад увійшло приблизно 6 з 11 тисяч представників територіальних громад України.
«Це не асоціація дельтапланеристів чи любителів пива. Це асоціація номер один за кількістю та впливом», - сказала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.
Прем’єрка впевнена, що ВРУ ухвалить бюджет 2010 року, який і передбачає нове фінансування місцевим громадам. За її словами, є три варіанти розвитку подій. «Ми приймаємо бюджет на новій основі і Президент його підписує. Другий: приймаємо бюджет, Президент не підписує, значить, новий Президент підпише це на початку лютого. Якщо так станеться, що бюджет буде заветовано, то ми з вами приймаємо постанову уряду, яка у межах діючого Бюджетного кодексу, забезпечує потрібне фінансування», –  висловилася пані Тимошенко.
Також Юлія Тимошенко заявила, що ініціюватиме законодавчі зміни, які дозволять головам сіл, селищ та міст обиратися депутатами рад різних рівнів. «Забирається слово «не», і ми читаємо, що сільський, селищний і міський голова може бути депутатом будь-якої ради, суміщати свою службову діяльність з іншою посадою», –  сказала вона.
«Не ведіться на критику наших проектів. Уявіть, у якої кількості людей ви забираєте годівниці», –  сказала прем\'єрка присутнім у залі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 7 Вересня 2009 10:16
Адмінресурс чистої води ця асоціація!Юля співпрацює з Медведчуком , тому й переймає його виборчі технології
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 01:07
Цікаво це дійство відбулося ще літом. Кому треба ворушити старі теми... Піар...причому тупий ...Краще його ловіть на взятках. То реальна новина буде.. І Цікаво скільки він забашляв за посаду %)
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 16:07
Ще один Кирильчуківець. нумо признавайтесь пане Гусак, скільки діляночок вддали Женіку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus