USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Підрахували, скільки людей потрібно для створення колонії на Марсі

28 Серпня 2023 00:51
Нове дослідження демонструє, що для створення колонії на Марсі потрібно лише 22 людини, але з певними типами особистості.

Про це пише УП. Життя з посиланням на Live Science.

Для визначення цього вчені використовували комп’ютерну програму – Агентне моделювання (ABM). Вона намагалась обчислити необхідну кількість людей для підтримки колонії на Марсі.

Реакцію груп на складні сценарії програма моделювала на основі чотирьох типів особистостей:

приємні – спокійні люди, які не дуже конкурентоспроможні;

соціальні – екстраверти;

реактивні – реагують ситуативно і намагаються впоратися зі змінами в рутині;

невротики – агресивні та конкурентні.

Моделювання змінювало кількість кожного типу під час важливих завдань. Це охоплювало видобуток корисних копалин і сільське господарство.

Вчені з’ясували, що за більшої кількості приємних або товариських людей колонію могли б утримувати лише 22 особи. Натомість з іншими типами потрібно створювати більші групи.

Водночас це дослідження має обмеження. Модель рахувала, що інфраструктура колонії вже збудована. А перші колонізатори мали запас енергії від міні-ядерного реактора. Згідно з дослідженням, були й регулярні поставки із Землі.

Читати ще: На Марсі знайшли нові докази існування органічних молекул

Це дослідження викликало сумнів у інших осіб з наукового кола. Дехто не впевнений, що така кількість може спрацювати для створення самодостатньої цивілізації.

«Двадцяти двох людей недостатньо, щоб побудувати та підтримувати автономну колонію на Марсі», – вважає Жан-Марк Салотті, дослідник астронавтики в лабораторії IMS у Бордо.

Раніше дослідження Салотті встановили, що потрібно щонайменше 110 осіб. Він додав, що вижити 22 людини можуть, але процвітати не будуть.

Хоча врахування типів особистості доволі розумний крок, питання конфлікту дуже важливе, адже суперечки можуть призвести до краху. За його словами, архетипи в дослідженні «надмірно спрощені».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus