USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вчені взялися за створення «живого» робота

14 Вересня 2009 12:21
Передові лабораторії Заходу взялися за роботу над новим поколінням роботів, які управляються за допомогою штучного розуму, створеного на основі клітин головного мозку людини. Про це 14 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Ряд наукових центрів Великобританії вже має досвід створення систем керування роботами, які включають головні клітини щурів. Зараз вони починають працювати з нервовими клітинами людини.
При цьому в країнах Заходу немає обмежень на експерименти з людськими нейронами, у тому числі входять до структури головного мозку.
Нинішніми дослідженнями зацікавилися найбільші оборонні компанії, які розробляють нові системи бойових роботів, – пише сайт ТСН.
Фахівці не виключають, що в найближчі роки створять новий вид управління зброєю, який стане об’єднанням комп’ютерної технології та біологічних інтелектуальних центрів, побудованих із людських нейронів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus