USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вчорашній обшук в облраді – ніщо інше, як очікувана «підніжка» від місцевої влади, - депутат

16 Лютого 2017 15:37
Команда губернатора чинить опір легальному видобутку бурштину на Волині, тому що контролювати цей процес і далі хочуть ті, хто роками збагачувався за рахунок волинян.

Про це заявив депутат обласної ради Ігор Лех у своїй заяві стосовно вчорашніх обшуків у Волинській облраді.

Нагадаємо, що 15 лютого опівдні до будівлі Волинської облради прибули декілька десятків силовиків з автоматами, та розпочали обшук. Серед них – бійці КОРДу, працівники Генпрокуратури та місцеві силовики. З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що обшуки відбулися з подачі губернатора Волинської області Володимира Гунчика.

«Вчорашній обшук Генпрокуратури у Волинській обласній раді – ніщо інше, як очікувана «підніжка» від місцевої влади, зокрема голови Волинської ОДА, який чинить опір діяльності новоствореного комунального підприємства «Волиньприродресурс», - йдеться у заяві.

Ігор Лех нагадує, що КП «Волиньприродресурс» створене влітку минулого року з метою легалізації та прозорості добування бурштину та інших корисних копалин на території Волинської області.

«Це підприємство – власність волинської громади і воно реально здатне суттєво наповнити місцеві бюджети. Прикро, що губернатор цього не розуміє! Він, певно, забув, що очолює не приватну автомобільну корпорацію, а цілу область із мільйонним населенням. Замість того, щоб відстоювати інтереси області, сприяти легалізації видобутку бурштину, він гальмує цей процес, вдаючись до ганебних, недостойних керівника області методів, як то учорашній обшук, в результаті якого, до речі, вилучили два рішення обласної ради, які і так були у вільному публічному доступі», - зазначає депутат.

На його думку, голові Волинської ОДА варто було б зосередитись на легальному процесі видобутку корисних копалин та його охороні.

«Краще б голова Волинської ОДА відправив цих автоматників та місцевих силовиків охороняти легальний процес видобутку корисних копалин, аніж влаштовувати такий спектакль», - написав у заяві Ігор Лех.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОЛИ У БІЙЦІВ АТО БУДЕ ТАКЕ Ж СПОРЯДЖЕННЯ, ЯК В ОСІБ, ЯКІ ОБШУКУВАЛИ ОБЛРАДУ?

Він нагадує, що влада й Генпрокуратура так і не прозвітували, скільки російських банків закрили, скількох винних покарали за вбивства майданівців, скількох корупціонерів притягнули до відповідальності. Натомість влаштовують безчинства й ганебний опір діяльності, спрямованій на наповнення місцевих бюджетів.

«Краще б влада разом із Генпрокуратурою прозвітувала, скільки російських банків закрили, скільки осіб покарано за вбивства майданівців, скільки корупціонерів притягнено до відповідальності?», - йдеться в заяві Ігоря Леха.

Також Ігор Лех висловив підтримку своєму колезі по депутатському корпусу Василю Столяру, якого нещодавно призначили директором КП «Волиньприродресурс».

До слова, він ще не приступив до виконання обов’язків директора, ще печатки підприємства в руках не тримав, а у нього вдома теж проводять обшуки.

Депутат зазначив, що він особисто, а разом з ним і значна частина депутатів обласної ради налаштовані запобігти свавіллю голови ОДА.

«Я як депутат обласної ради не можу мовчки спостерігати за цим безчинством, маю на меті всіма доступними методами оборонятися від ганебних дій центральної та місцевої влади», - зазначається в заяві. «Я, як і значна частина депутатів Волиньради, не допустимо такого свавілля голови ОДА», - додає депутат.

Нагадаємо, у серпні 2016 року із волинської «Батьківщини» виключали депутатів, які голосували за створення КП «Волиньприродресурс», серед них опинився й Ігор Лех.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучани Показати IP 16 Лютого 2017 15:43
І як гунчик збирається далі проживати на Волині, - не соромно?!!!!
до до лучани Показати IP 17 Лютого 2017 08:51
Да звичайно Палиця йому не позцубх І я вірю в більш благйші наміри Палиці, ніж Гунчик, який лобіює ідеї свого патрона, що побудував уже завод по переробці бурштину, само за себе все це говорить!
кріт Показати IP 16 Лютого 2017 16:48
легко і з шиком він тут буде проживати , йому як і його баризі давно начхати на людей , подивіться до чого економіку довели , рівень корупціі який , і довіра до них нуль від населення краіни, але ім на те начхати, вони собі в голову вбили що вікуватимуть на тих стільцях, послухайте депутатів з іхнього кодла, вони вже пропонують ввести військовий стан, це вам ні про що не говорить, а говорить це про одне ім після злочинного обкрадання краіни діватися немає куди, і отаке як це в окулярах так просто не піде, ще янукович буде ангелом здаватися
Василь-комбат Показати IP 16 Лютого 2017 18:41
Що гунчик-хабарник не поділив з депутатами-хапугами облради нелегальний бізнес? Там пов'язані усі Оцю всю сволоту взяти та сформувати батальон і на передову до Авдіівки!
Батьки Показати IP 17 Лютого 2017 04:09
Допоможіть не закрити луцьку школу 13. На її місці хочу будувати будинок. А колектив та учнів вишвирнути.
Валя Показати IP 17 Лютого 2017 11:05
#Верхцинізму. Поставити директором КП "Волиньприродресурс" Васю Столяра
Анонім Показати IP 19 Лютого 2017 04:42
Гунчиків в родині і мужиками стидно назвати, ....... Що й малий племінник.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus