USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Вдові волинського воїна, якій рік не давали кошти, обіцяють допомогу днями

10 Серпня 2015 12:25
Кошти одноразової фінансової допомоги для вдови добровольця з Волині – Валентини Королько, вже на рахунках обласного комісаріату. Їх обіцяють виплатити до четверга.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 10-го серпня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини ще в серпні 2014 року повідомляло, що вдова волинського воїна не може отримати допомогу. Тоді жінка розповіла, що чоловік поїхав від неї на війну тихцем.

«Під час останнього бою Микола Королько побачив, як із якогось підвалу під осколки та кулі вилізли двоє дітей. З ризиком для життя він урятував їх від смертельної небезпеки. І того самого дня сказав побратимові Кирилові Сергеєву: «Я стоятиму тут до кінця, щоб така сама біда не прийшла до моїх дітей!» ( Урядовий кур’єр, 4 червня).

Так, історія вдови добровольця з Волині, яка не може отримати допомоги від держави, тягнеться вже майже рік. Досі жодних реальних дій ані на обласному рівні, ані на рівні держави молода жінка з двома малолітніми дітьми не дочекалася.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ДОПОМОГА ВДОВІ КОРОЛЬКО: ПІАР ВЛАДИ ЧИ ПОМИЛКА «ЗВЕРХУ»

Звітуючи про хід часткової шостої хвилі мобілізації, виконувач обов’язків начальника відділу оборонно-мобілізаційної роботи Волинського обласного військового комісаріату підполковник Геннадій Лічман запевнив, що волинянка таки отримає довгоочікувану обіцяну підтримку від держави.

«Щодо Королько, то є відповідний протокол, згідно з яким, кошти надійшли на рахунок військкомату. Вони будуть виплачені сім’ї до четверга», - розповів Лічман.

З його слів, уже 95 сім’ям загиблих воїнів виплатили одноразову допомогу, ще 8 документів направили у Міноборони.

Раніше заступник голови ОДА Сергій Кошарук інфорумвав, що на 3 серпня із Волині є 128 загиблих у зоні АТО, 100 з них відзначили нагородами: 7 – орденом Богдана Хмельницького 2-го ступеня, 83 – орденом «За мужність» 3-го ступеня, 10 – медаллю.

До слова, як повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода», 7 серпня 2015 року депутати Камінь-Каширської райради одностайно підтримали запит депутата Богдана Козіка до голови Камінь-Каширської РДА Валерія Дунайчука та редактора Камінь-Каширської районної газети «Полісся» Петра Трофимчука щодо поширення прес-службою голови Волинської ОДА Володимира Гунчика недостовірної інформації на офіційних сайтах Волинської облдержадміністрації, Камінь-Каширської райдержадміністрації та в комунальних ЗМІ з метою передвиборчого піару.

До депутата Камінь-Каширської райради Богдана Козіка звернулася дружина загиблого у російсько-українській війні Героя Миколи Королька – Валентина Королько та повідомила, що інформація про виділення їй гарантованої державної допомоги, опублікована наприкінці липня на офіційних сайтах Камінь-Каширської РДА та Волинської ОДА, не відповідає дійсності.

Валентина Королько зазначила, що обласні чиновники явно перебільшили свої заслуги щодо юридичної допомоги при отриманні разової допомоги за фактом його загибелі в зоні АТО. Дружина загиблого воїна проти того, щоб високопосадовці на чолі з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком, використовували нещастя її родини як особистий передвиборчий піар. Також вона вимагає вибачення та спростування поширеної недостовірної інформації.

«Фактично ця недостовірна інформація - це брудний передвиборчий "чорний" самопіар голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика на горі родини загиблого Героя Миколи Королька із використанням своєї посади обласного чиновника. Відомо, що Володимир Гунчик має чіткий намір балотуватись до Волинської обласної ради від партії Порошенка "Солідарність" по округу в Камінь-Каширському районі», - зазначив у коментарі Богдан Козік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus