USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Великдень «Серце патріота» святкуватиме з бійцями АТО

28 Квітня 2016 15:56
Волонтери «Серце патріота» відправились у чергову поїздку в зону АТО зі своїми колегами з усієї України. З Луцька активісти виїхали напередодні. А вже сьогодні з благословення патріарха Філарета кортеж волонтерських мікроавтобусів вирушив на схід.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Волинські активісти підготували резину, запчастини для автомобілів, тактичні рукавиці, робочий одяг, продукти харчування та колеса для джипу.

У планах – відвідати чимало населених пунктів, а тому в зону бойових дій прямують два мікроавтобуси «Серця патріота». Один їде у 128 бригаду (Водяне, Піски), 24 бригаду (Мар’янка), госпіталь у Красноармійську. Інший – 27 бригаду (Старобільськ), 44 бригаду (Бахмутка), 54 бригаду (Покровське).

Керівник волонтерського центру, депутат Луцької міської ради від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Сергій Балицький зазначає, що напередодні свят для бійців найважливішою є увага. Тому волонтери окрім необхідних речей та продуктів везуть святкові гостинці, зокрема, паски, крашанки, солодощі.

Приємною несподіванкою для бійців стануть дитячі малюнки, які підготували учні-першокласники двох луцьких шкіл – 11-тої та 26-тої.

Цього разу до збору допомоги також долучилися жителі Ківерцівського району з ініціативи голови Ківерцівської районної ради, укропівця Григорія Недопада.

«В зборі допомоги брали участь 7 сільських та селищних голів, – розповів Григорій Недопад. – Більшість вантажу зібрали днями, проте дехто доносив паски та крашанки ще й фактично за лічені години до відправлення, аби бійці теж відчули свято. Сподіваюсь, що молитви, які звучатимуть на Великдень у храмах, будуть почуті і мир нарешті настане».

Разом із Сергієм Балицьким та Сергієм Добродомовим на схід відправився начальник медичного пункту гаубичного дивізіону 14-ї ОМБ, депутат міської ради від фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександр Кравченко. Провести Олександра прийшла мама Валентина. Жінка зауважує, що уже третій Великдень її син святкує у зоні АТО, тому кожного року вона готує особливу сирну паску не лише для нього, але і його побратимів.

Провести Сергія Балицького та Олександра Кравченка прийшли також депутати-однопартійці Луцької міської ради. Волонтери зазначили, що така підтримка дуже важлива, оскільки саме близькі і друзі надихають кожного разу на поїздки.

Прийшов підтримати колег й голова Волинського «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслав Рубльов.

«Бійцям на сході завжди необхідно багато різних речей. Зазвичай, вони роблять замовлення, а волонтери намагаються максимально все виконати, – каже Вячеслав Рубльов. – Мені дуже приємно, що цього разу активно долучилась Ківерцівська районна рада та Ківерцівський УКРОП. Лише завдяки акумуляції спільних сил, ми можемо підтримати хлопців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus