USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Великі платники податків залишаються на Волині, – ДФС

9 Листопада 2015 10:27
У Луцьку при ДФС створять підрозділ Львівського офісу великих платників податків.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 9 листопада.

Виконувач обов’язків начальника, заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський нагадав, що на Волині великі платники податків просили не переводити їх на обслуговування до Львова, в спеціалізований офіс.

Нагадаємо, підприємства, які є великими платниками податків ДФС, намагалася перевести на реєстрацію в інші регіони.

Так, у серпні цього року ДФС розіслала великим волинським підприємствам повідомлення про те, що частина великих платників податків має бути переведена в офіс великих платників податків у Львові, Одесі або Києві.

Офіси великих платників податків були створені у 2000 році на базі міських інспекцій для проведення експерименту з метою поліпшення сплати податків великими платниками після налагодження між ними та податковою адміністрацію партнерських відносин.

А у 2012 році голова ДПСУ Олександр Клименко підписав наказ про створення Центрального офісу з обслуговування великих платників податків.

Тодішній головний податківець України, який нині переховується від українського правосуддя, переконував, що такі кроки значно поліпшують процедури адміністрування податків і зборів для бюджетоутворюючих підприємств, зокрема ПДВ.

Зрештою, нині ж такі дії розцінюються неоднозначно, оскільки збір великих платників податків України всього у трьох містах виглядає як концентрація великих грошей для подальших схем.

А волинські великі платники податків збиралися на нараду з цього приводу і просили організувати такий офіс в Луцьку.

Як повідомив Олександр Юристовський, наказом глави ДФС, в Луцьку створять управління для обслуговування великих платників податків на правах відокремленого структурного підрозділу Львіського офісу. Такі ж підрозділи створюються ще у Івано-Франківську і Вінниці.

Олександр Юристовський пояснив, що цей відділ створюють не як окрему юридичну особу у зв’язку з нестачею часу. Річ у тім, що за створення відділу з повноваженнями окремої юридичної особи мають проголосувати депутати парламенту.

Щоб швидше вирішити питання зі створенням подібної структури, прийнято рішення про створення управління. В цьому управлінні обслуговуватимуться 22 платники, які відповідають класифікації, як «великі».

Наразі, 5 великих платників податків обслуговуються за межами області, з-поміж них : Волиньхолдинг, Кроноспан, Волиньгаз. У зв’язку з цим, обласний бюджет втрачав 2,5 мільйона гривень податку на прибуток.

Олександр Юристовський повідомив, що наразі триває робота над тим, щоб у майбутньому всі належні відрахування від великих платників податків надходили в обласний бюджет. Згадана структура в Луцьку має запрацювати з 1 січня 2016 року.

Однак, зауважив голова ОДА, волинським підприємствам восени надійшли листи з вимогою до 15 листопалда негайно стати на облік в офіс у Львові. Однак, запевнив Олександр Юристовський, ці листи були надіслані до підписання наказу щодо створення управління в Луцьку. Відтак, вже сили вони не мають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus