USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Великий Сніжний місяць»: нічне небо Луцька осяяла лютнева суперповня

9 Лютого 2020 10:40
Над нічним небом Луцька, й не тільки, повис лютневий повний місяць, який іще називають Сніжним, Голодним або ж Штормовим. Цю повню одночасно вважають й першою суперповнею - у 2020-му році їх буде чотири.

Цього року лютневий повний місяць засяяв серед зірок сузір'я Лева, неподалік від сузір'я Козерога. Лютнева повня ще відома, як Сніговий Місяць або Голодний. Перша назва пов'язана з рясними снігопадами, характерними для цього місяця. Друга назва виникла внаслідок того, що холодна і сніжна погода значно ускладнювала полювання і видобуток їжі в лютому.

Загалом, суперповня - це астрономічне явище, коли повний місяць збігається з перигеєм - моментом найбільшого зближення Місяця і Землі. У цей час Місяць виглядає набагато більшим і яскравіше, ніж зазвичай. Утім, «супермісяць» - вельми абстрактний термін, і не всі астрономи погоджуються з таким визначенням. Звідси і різниця в рахунку: для оптимістів в 2020 році буде відразу чотири суперповні, а для песимістів - лише дві, 9 березня і 7 квітня, тому що не всі вчені вважають Голодну Повню достатньо великою для визначення «супермісяць».

Варто зауважити, що стовідсоткова видимість сніжного місяця відбулася 9 лютого 2020 року о 7:34 за Гринвічем (9:34 за київським часом).

Фото Вікторії Семенюк
Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus