USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Ветеран УПА з Волині отримала орден

23 Жовтня 2017 10:02
Засуджена у 1944 році за участь в УПА лучанка отримала орден княгині Ольги 3-го ступеня.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 23 жовтня.

Відповідно до указу президента, за вагомий особистий внесок у становлення Української незалежної держави, активну участь у національно-визвольному русі, патріотичне виховання молоді члену Луцької міської організації Братства ветеранів ОУН-УПА Анастасії Грабовській вручили орден княгині Ольги 3-го ступеня.

Як зауважив голова ОДА Володимир Гунчик, до 75-річчя створення УПА президент відзначив одного з найкращих ветеранів і важливо, аби молодь брала приклад з таких людей, як Анастасія Грабовська, ще багато років. Нагороджена розповіла, що у листопаді 1944 року під час виконання завдання вона потрапила у засідку – село було оточене енкаведистами і її затримали, відправивши згодом до в’язниці. Після цього їй довелося працювати на різних роботах. Вона зичила добра і щастя усім співвітчизникам та зізналася, що їй хочеться вклонитися українському народу, отримавши таку нагороду в поважному віці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2017 17:17
з 41 по 45 р.р. була ВВВ з фашистами. ні слова... історію бл?ть переписуєте?!а про енкаведистів дійсно ще не від кого нічого хорошого не чув.
Нагородили Показати IP 23 Жовтня 2017 20:12
За те що у 1944 році потрапила в полон до НКВД, ше допишить при виконані БОЙОВОГО завдання, допишить що вогнем зі стрілецької зброї знищила роту НКВД а гранатами знищила 3 *студибекера* і 1 *вилис.*Ну щоб хоть якось тягнуло на орден.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus