USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Від примітивних політичних ігрищ Гунчика страждає вся Волинь, – Рубльов

3 Березня 2017 22:00
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик чинить тиск на окремих голів фракцій Волинської обласної ради, заявив очільник фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів депутата, 23 лютого голови шести фракцій обласної ради звернулися до голови облдержадміністрації з проханням надати пропозиції щодо розподілу перехідних залишків обласного бюджету 2017 року. Проте й досі нічого не зроблено.

«Часу обмаль: не можна зволікати з бюджетом розвитку та проведенням тендерних процедур. Чи, може, пану Володимиру Гунчику невідомо очевидне: що раніше будуть розподілені кошти вільних залишків, то більше гарантій, що вони будуть освоєні ефективно, вчасно і сповна.

Вражає те, що орієнтовні обсяги вільних залишків були відомі ОДА ще на початку лютого. Минуло вже добрих три тижні відтоді, як Міністерство фінансів затвердило звіт про виконання обласного бюджету у 2016 році. Тому нема сумніву, що виконавча влада оперує точною сумою, яку вже можна спрямувати в роботу», – наголошує укропівець.

Тим часом, стверджує Вячеслав Рубльов, замість того, аби подати відповідний проект на розгляд ради, голова ОДА написав відписку, озброївшись низкою ніби законних, але насправді фіктивних підстав, щоби тільки цього не зробити.

«Виходить, що пану Гунчику байдуже, що цих коштів сьогодні чекають в районах та містах області. Ці гроші необхідні вже і зараз: на ремонти доріг, будівництво соціальних об’єктів та виконання регіональних програм.Така позиція губернатора вже вкотре підтверджує той факт, що для виконавчої влади на першому місці – політика, а не виконання безпосередніх обов’язків та повноважень, які їй делегувала представницька влада. Голова ОДА, який першою чергою мав би дбати про потреби волинської громади, займається не бюджетом, а політичними переговорами, намагаючись вплинути на окремих голів фракцій», – переконаний він.

«Більшість голів фракцій в облраді відверто попередили нинішнього голову ОДА, що у випадку, якщо проект внесення змін до бюджету не буде внесений найближчим часом, то обласна рада залишає за собою право порушити питання про його відповідність займаній посаді. І хоча 2 лютого депутати не проголосували за те, щоби визнати задовільною роботу пана Гунчика на посаді голови ОДА, вже на наступній сесії питання може прозвучати гостріше й принциповіше. Адже права висловити недовіру в депутатів ніхто не забирав. Невже Волинь заслуговує на такого безвідповідального і цинічного губернатора, якому бракує дипломатичного хисту і господарських підходів? Володимиру Петровичу пора припинити бавитися у свої примітивні політичні ігри, адже бездарні й нечесні гравці опиняються зрештою біля розбитого корита», – додав політик.

На підтвердження своїх слів Вячеслав Рубльов опублікував копії документів, з яких можна дізнатися, що голова фракції «Самопоміч» у Волиньраді Михайло Імберовський відкликав свій підпис під спільним листом обласних депутатів стосовно пришвидшення подання облдержадміністрацією пропозицій щодо розподілу вільних залишків обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ван Показати IP 3 Березня 2017 22:53
Якщо через гунчика не освоєно бюджет то нема на весну доріг нема соц програм і всього іншого! Гнати його до біса!!!! Він що цар?
Україна-руїна Показати IP 4 Березня 2017 10:18
Жаль, сум, співчуття і... СТРАХ за український молодий простий, мирний народ, якого щодня вбивають, калічать фізично і морально... НЕНАВИДЖУ КОЖНОГО ПОЛІТИКА, ЯКИЙ Україну і ЇЇ народ ЗНИЩУЮТЬ і оКРАДають НАГЛО УКРАЇНУ І УКРАЇНЦІВ !!! ПОЛІТИКИ, ЯКІ ПРИ ВЛАДІ- ЦЕ БАРИГИ І БАНДИТИ ДЛЯ МЕНЕ !!! ПОКАРА політикам теперішнім і екс-політикам БУДЕ ЗА КОЖНУ НЕВИННО ВБИТУ ДИТИНУ І ЛЮДИНУ, за знищену УКРАЇНУ-НЕНЬКУ !!! Обов'язково БУДЕ !!! ВСЕ МИНАЄ, ГРІХ ЗОСТАЄТЬСЯ !!! гОРЕ- політики 26 років в Україні для мене - це НЕЛЮДИ !!!
Лучанин Показати IP 4 Березня 2017 10:29
Громада обовязково на перевибори, тоді буде порядок і спокій, буде в кожному будинку чи квартирі
Брехня сплошна Показати IP 4 Березня 2017 10:51
Партійну систему потрібно валити. Тому що це просто суцільна брехня для людей. Влада тримається тоді, коли в неї є більшість, є коаліція. На даний час її у Верховній Раді немає. Тому що жодна із партій, які зараз прийшли, не була ідеологічною партією. Вони були склепані для того, щоб дорватися до влади і красти. Які партії? Та всі. - Але хто – влада, опозиція? - В нас немає ні опозиції, ні влади. Нам це теж потрібно давно зрозуміти. У нас навіть те, що називається позапарламентською опозицією, збудоване на такій самій брехні. І вони так само радо б дійшли до влади. Вони, в принципі, там і були, але дійшли би ще раз.
Анонім Показати IP 6 Березня 2017 12:11
мені кажеться що ця людина не та яку за себе видає ! я бачу в ньому ще більше того гадського чим в азарова та януковича разом !!! ця людина не може правити
124 Показати IP 6 Березня 2017 15:24
гунчик св*лота рідкісна.
Ветеран Показати IP 6 Березня 2017 22:41
Ще такого не було, щоб пани чубились в обласній раді і ОДА. Але як завжди "у мужика лоб тріщить, коли пани чубляться".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus