USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від середньовіччя до рок-драйву: на Волині відгримів фестиваль «Княжий»

15 Липня 2019 19:00
Грандіозний етно-рок фестиваль «Княжий-2019» відгримів неподалік від стародавнього міста Володимир-Волинський. Нічна ватра, запеклі лицарські бої, автентичні танці та середньовічна кухня, а також відривний рок від гостей нічної сцени Етнаterra, Медовий полин, Карна, OTORVALD, CARDIOMACHINE, Ot Vinta та СКАЙ – усім цим могли насолодитися гості дійства, що відбувалося протягом двох днів, 13 та 14 липня.

Вільний від алкоголю фестиваль відбувався у форматі сімейного фесту. Цього року організатори заходу дивували гостей різноманітними програмами у межах історичної реконструкції. Зокрема, усі охочі могли безкоштовно взяти участь у майстер-класах і з середньовічних танців, рукоділля, спробувати себе у ролі лицаря, побитися на мечах, а також скуштувати смаколики середньовічної кухні та кулінарні шедеври княжої доби.
До слова, на «Княжий» завітали й учасники не лише з усієї Украни, а з сусідньої Польщі, які дивували гостей фестивалю реконструкцією середньовічного побуту та одягом доби 2 століття нашої ери.
Родзинкою наметового містечка «Княжого» був наш волинський мольфар Анатолій, який, будучи ще й медиком за освітою, абсолютно безкоштовно допомагав усім охочим позбавитися від певних проблем зі здоров’ям: «рихтував» спини, знімав больові симптоми, робив масаж та молився за здоров’я.
Окрім того? на території фестивалю функціонувало дитяче містечко, ярмарки їжі та майстрів народної творчості.
Усі учасники та гості фестивалю мали змогу поспілкуватися з найцікавішими спікерами та задати їм найпровокативніші запитання. Так, під час другого дня фесту про мистецькі одкровення розповідав фронтмен рівненського рокабілі-гурту Юрко Журавель.

Читати ще: На Волині рокери-«асенізатори попси» закидали фанів туалетним папером

Як розвинути у собі бажання відмовитися від використання поліетилену, уміння правильно сортувати сміття, використовувати екоупаковку – про речі, які має розуміти і робити кожна свідома людина розповіла на недільних гутірках Ірина Білик.
Відомий український письменник Артем Чапай презентує книгу «The Ukraine», яка вийшла в фінал конкурсу Книга року ВВС-2018.
Голова оргкомітету фестивалю, депутат Верховної Ради України Ігор Гузь розповів про власне бачення політичної ситуації в країні, а також про ставлення до хімічної кастрації, легалізації канабісу та дематюкацію.
Крім цього, відвідувачі фестивалю мали унікальну можливість дізнатися від фронтмена гурту Олега Собчука, звідки приходить натхнення для пісень, як з’явився новий альбом «Рідкісні птахи», які плани гурту на майбутнє.
Особливої уваги заслуговувала головна сцена фестивалю, з якої лунав важкий рок від гурту CARDIOMACHINE, запальне рокабілі від музикантів з Ot Vintaта, чуттєвий український рок від хедлайнерів другого дня фестивалю – СКАЙ.
Завершилось дійство грандіозною нічною ватрою, декілька метрів заввишки, біля якої «фестивалівці» співали українських пісень, танцювали та просто грілися у свіжий літній вечір.


Як розповіла прес-секретар фестивалю «Княжий» Дарія Поддубецька, фест проводять третій рік поспіль, тож в організатори вже напрацювали певну схему продуктивної роботи:

«Організація кожного фестивалю – це клопітка праця. Але я вважаю, що нам все вдалося і будемо сподіватися, що «Княжий» сподобається нашим відвідувачам. Головне слово – за ними. Ми чекаємо», - насамкінець акцентувала Дарія.
ч
Матеріал підготували Вікторія Семенюк та Олександр Гаврилюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus