USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від українських провайдерів вимагають до 19:00 відключити російські канали

11 Березня 2014 14:33
Нацрада з питань телерадіомовлення пропонує відключити "Вести", "Россия 24", ОРТ, "РТР Планета" та "НТВ-Мир".

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення України вимагає від провайдерів програмної послуги до 19:00 11 березня поточного року припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Вести», «Россия 24», ОРТ (Первый канал всемирная сеть), «РТР Планета», «НТВ-Мир».

Про це йдеться в заклику Національної ради до провайдерів програмної послуги і кабельних операторів, - повідомляє УНІАН.

У повідомленні також зазначається, що станом на 12:00 вівторка, 11 березня, вже до 50 відсотків провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до відключення.

Національна рада звертається до об’єднань провайдерів програмної послуги – Спілки кабельного телебачення, Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Асоціації «Укртелемережа», Телекомунікаційної палати України, Асоціації «Західноукраїнська гільдія операторів кабельного телебачення», Асоціації правовласників та постачальників контенту, Асоціації телевізійно-інформаційних мереж Криму та керівництва кабельних операторів таких як «Воля», Укртелеком, «Тріолан», «Датагруп», «Фарлеп Інвест», «Інформаційні технології», «Віасат» та інших виконати цю вимогу.

Як зазначається в повідомленні, «така ситуація в інформаційному полі України викликана необхідністю гарантування інформаційної безпеки відповідно до Рішення РНБО України від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України» і звернення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 року № 242/2-5-1 до Національної ради».

Натомість Національна рада рекомендує забезпечити ретрансляцію у мережах України передач телеканалів ATR, ДТРК «Крим» та Чорноморської ТРК.

Національний регулятор скликає термінову нараду з керівниками об’єднань провайдерів програмної послуги і найбільших провайдерів України о 14.00 у середу, 12 березня цього року, зазначається в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації звернувся до постачальників (провайдерів) програмної послуги з рекомендацією зважено переглянути формування пакету програм універсальної програмної послуги та призупинити трансляцію програм російських телеканалів, які грубо порушують законодавство України. Про це повідомив заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко.

Як зазначається, це звернення є результатом моніторингу програм російських телеканалів, які здійснюють ретрансляцію своїх програм на територію України. Зокрема, результати моніторингу показали, що в діяльності російських телеканалів «НТВ-Мир», «РТР-Планета», «Первый канал. Всемирная сеть» та «Россия 24» зафіксовано ознаки порушення статей 6 та 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки в їхніх програмах містилась інформація із закликами насильницької зміни конституційного ладу України, агресивних дій проти України, поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних та юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Всезнайко Показати IP 11 Березня 2014 14:43
Демократично...
юра до Всезнайко Показати IP 11 Березня 2014 14:55
Проте правильно.
Демократія Показати IP 11 Березня 2014 14:55
В Україні має бути лише один канал - Рада!
Анонім до Демократія Показати IP 11 Березня 2014 14:59
Краще сарафанне радiо :)
Обпісяний Башкаленко Показати IP 11 Березня 2014 14:58
Не.Охота і рибалка!!!
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 15:02
Дивiться краще еротичнi канали. Тiльки палке кохання :)). I без полiтики :)
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 15:06
Уважаемые разработчики сайта. Вы допустили грубейшее нарушение прицепив погодный информер на русском языке у себя на сайте. Снимите или придет кырдык :))
НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Березня 2014 15:10
правильно !!!!!! і запровадити візовий режим з парашкою
Джулія до НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Березня 2014 15:36
Хіба на танках :-)
my_gift до Джулія Показати IP 11 Березня 2014 15:41
Вірно. Чого туди їздити? На Путлера милуватись??
Паніковський Показати IP 11 Березня 2014 15:50
Ось вам демократія, ось вам євросоюз ось вам чесна дуже чесна і смілива влада. Ау. Де ви тепер оп-позиція?
ТБ Показати IP 11 Березня 2014 16:37
Люди мають право дивитись все і самі робити висновки це і є демократія! А ви що нав'язуєте людям?!
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 16:37
и правильно. пока не перестанут брехать - надо отключить. у меня у родственников в России совсем голова от ихнего ТВ свихнулась... там не то, что ложь, там вообще ужас. начнут нормально освещать события на Украине - тогда и включить.
анонимка до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 16:48
Да что ты говоришь?:) Не уж-то про "Белого", Яроша, Башкаленко... не правдивую информацию подавали? Или ты считаешь это все фальсификация российской пропаганды? А мне лично страшно было, когда на Майдане воочию видела издевательства над Башкаленко! Ну и кто дал повод, чтобы россияне так все раскрутили? Думать головой о последствиях нужно, а не чтобы потом голова "свихнулась"!!! Или то, что вчера показали, как Ляшко себя вел - это тоже выдумки? Ну вот люди на Востоке и в Крыму за ранее себя обезопасить хотят, потому что увиденное в 21-м веке - это действительно свихнуться можно, а особенно, когда знаешь, что возле тебя каждый день "такие" люди ходят!!!
Анонім до Анонім Показати IP 11 Березня 2014 17:14
Ага, тільки 5 канал правду говорить. Злякалася нова "влада", що рос. канали всю правду розкажуть))
TVlady Показати IP 11 Березня 2014 16:41
Да відключайте все нах... залиште "правдивий" 5-й кАнал і досить! Томенко вже не знає що робити, але у людей своя думка і брехня 1+1, 5-го, ICTV та інших, вже всім відома - пізно! Вже всі побачили що вони з себе уявляють!:)
Роман Показати IP 11 Березня 2014 17:05
Ось вам і блін демократія!! Ну хіба так робиться? Кожен має право дивитися те, що хоче. Задовбали!!!
хм Показати IP 11 Березня 2014 17:39
ге
дааа Показати IP 11 Березня 2014 17:51
гебельс отдыхает ,та брехня,что льется с Украинского эфира -это что-то.Российские каналы,тоже чистоплотностью не отличаются,но до 5,1+1,ictv,24,им ещё учиться и учиться."Демократы"включили цензуру,это уже похоже на диктатуру,какой смысл в этой "революции"если на смену одному диктатору,приходит другой.Такие полномочия как у Турчинова имел только Гитлер,так к чему мы пришли?
луцьк Показати IP 11 Березня 2014 20:43
В українському Криму були і є лише російські канали. Тепер знову відрізали 2 українські, які хотіли останнім часом транслювати. Так це демократично, якщо на українській території жодної української передачі. Та візьміть Луцьк! Все було завжди російською мовою і проросійськи. При проффессорові бандючику був жахливий тиск на лише 2!!! проукраїнськи канали. Так це ви називаєте демократією?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus