USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Відчай – це великий гріх, навіть у часи війни», - Брати Гадюкіни

5 Серпня 2016 19:59
«Динозаври» українського року «Брати Гадюкіни» порадили усім бандерштатівцям читати твори Степана Бандери та вчити історію України. Про це, а також про становлення української музики, як такої, вони розповіли під час бесіди із журналістами після саунд-чеку у межах фестивалю «Бандерштат-2016».

Нагадаємо, легендарна музична формація сьогодні, 5 серпня, о 21:45 закриватиме головну музичну сцену фесту.

Ваша пісня «Ми, хлопці з Бандерштату» дала назву фестивалю. Чи відчуваєте відповідальність за це?

- За десять років проведення фестивалю у організаторів прокинулась, врешті-решт, совість. Наскільки я розумію, це десятий, ювілейний, фестиваль. І нам дуже приємно, що нас, врешті-решт, запросили.
Яка історія цієї мегапопулярної пісні?

- Та яка історія, створили та й усе.

Як «динозаври» української музики, розкажіть, наскільки змінилась власне ця музика з часів створення вашого гурту й до сьогодні?

- Ну не ображайте нас, називаючи «динозаврами», інакше на вас впаде метеорит, - віджартувався фронтмен гурту. Але, якщо серйозно, то скажу вам, що українська музика прогресує. І є багато молодих колективів, про творчість яких думаю: «а що, непогано звучить». Ці музиканти мають змогу нести своє мистецтв в люди і це спонукає до розвитку.

Фестиваль називається «Бандерштат». Хто такий Степан Бандера і яка його роль для України?

- Я би радив усім читати книги Степана Бандери, а також його статті. Особисто я читав. Він казав, що Україна – для усіх людей: українців, росіян, євреїв. Бо це є громадяни України. Але біда у тому, що люди абсолютно не знають історії. І я б усім радив більше читати.
Ваше ставлення до такого терміну, як «волинська різня»?

- Я б сказав, що 1943 рік – особлива історична пора. Але це чорна сторінка взаємовідносин України та Польщі. Треба миритися, а не розхитувати цей човен й вирішувати, хто ворог, а хто – друг. На жаль, нині у нас є один ворог – Росія, і він сильний. Потрібно, аби українці пам’ятали, але не розхитували ситуацію.

Яким є ваше ставлення до того, що нині відбувається в Україні?

- Не варто очікувати, що за півроку щось зміниться. Ми живемо ще з часів Радянського Союзу. І тільки за останні два роки в Україні почалися серйозні зміни. Є серед них і позитивні. Але вони не будуть такими швидкими, як усі очікують. Так, в країні біда, але не потрібно впадати у відчай. Бо, перш за все, відчай – це великий гріх.

Скільки композицій виконаєте сьогодні?

- У нашому репертуарі на сьогодні 18 пісень, серед яких будуть й нові, й перевірені часом хіти.
Який настрій буде в Вашого нового альбому?

- Ми хотіли назвати його «І сміх, і гріх…», але там будуть занадто серйозні пісні для такої назви. Тематика – здебільшого любовна лірика, але основне музичне наповнення альбому буде різним, як і сучасне життя.

Наскільки музика та політика взаємопов’язані?

- Оскільки музиканти – це також громадяни, то вони реагують на те, що відбувається в країні. Й мають власну громадянську позицію. За два тижня до виборів ми зняли кліп на пісню «Історія однієї курви», де чітко змальовано, якими нерозумними бувають люди, які сидять у парламенті.

Свого часу ви заспівали зовсім іншу, нестандартну, «незаразну» музику, якої не вистачало на той час… Чи бачите той запал, бунтарський дух, який ви мали у собі, в сучасній молоді?

- Тоді був злом. Ще п’ять – десять років тому ми не мали змоги співати про все, що хочеться. А тепер молодь має змогу співати, про все, про що вважає за потрібне.
Що б ви могли побажати сучасному молодому поколінню, зокрема нашим «бандештатівцям»?

- Вони прекрасні. Що можна побажати таким чудовим молодим людям? Коли бачиш їхні світлі очі, розумієш, що у них вже все є. Сьогодні ми, їдучи на фестиваль, заблукали. Але зате ми познайомились з красивими й розумними представниками молоді. Дуже приємно бачити такі обличчя. Потрібно бажати суспільству того, що бажаєш собі, і тоді буде все нормально.
Записувала та розмовляла Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus