USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Відділення переповнені, посилений карантин виправданий», – головний пульмонолог Волині

4 Серпня 2020 14:42
У Луцьку та області спостерігається важка епідемічна ситуація з коронавірусною хворобою, повідомив у коментарі Радіо НВ завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко.

«На жаль, хворі постійно надходять. Станом на сьогоднішній день, від самого ранку надходять хворі — це говорить про те, що рівень захворюваності збільшився. Кількість хворих, на жаль, збільшується. І відповідно, те, що Луцьк віднесли до червоної зони, — напевно, це є виправданим», — заявив лікар.

Зі слів Яковенка, його відділення переповнене пацієнтами з COVID-19 — «всі ліжка зайняті».

«Все відділення зайнято хворими на коронавірусну інфекцію та пневмонію. В інших закладах ситуація така ж сама. Інфекційна лікарня, знаю, також, на жаль, переповнена», — сказав Яковенко.

Читайте також: У волинських лікарнях спростували інформацію про переповнені відділення

Станом на вівторок, 4 серпня, у Волинській області зафіксовано понад 4 тисяч підтверджених випадків інфікування коронавірусом.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину. Регіони розділили на чотири зони за рівнем епідемічної небезпеки. До червоної зони увійшли Луцьк, Тернопіль, а також Кіцманський район Чернівецької області.

Після цього між обласними центрами, що увійшли до червоної зони і офіційною владою країни виник конфлікт.

Мер Тернополя Сергій Надал назвав розподіл регіонів за карантинними зонами політично мотивованим. Він вважає, що до червоної зони віднесли «непокірні» обласні центри. Міська рада Тернополя також висловила з цим рішучу незгоду.

Луцька міська рада теж не погодилася з подібним рішенням влади і відмовилася зупиняти транспорт або закривати будь-які заклади в місті. Депутати Луцької міськради відмовилися вводити жорсткий карантин і закликали уряд виключити місто з червоної зони. Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко визнав, що рішення про віднесення Луцька до червоної зони було помилковим, але, незважаючи на його необгрунтованість та хибність, він наполягає на його виконанні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Луцьк Показати IP 4 Серпня 2020 15:14
Ліжко-місця у луцьких лікарнях зайняті виключно жителями Луцька, чи хворі з районів збільшують нам статистику? Більше закривайте лікарень по районах - всіх везіть в Луцьк!
Народна прокуратура Показати IP 4 Серпня 2020 15:26
По-перше, в Луцьк звозять хворих з усієї області, не треба лікарю пересмикувати щодо критичної ситуації саме в обласному центрі, про що вже стільки списів зламано. По-друге, давно бісить ситуація, коли вже сім місяців лише плюсують кількість тих, хто захворів, не вказуючи кількості дійсно хворих на даний час. Звичайно, що така цифра буде постійно збільшуватись, але позиція МОЗу давно озвучена його очільником - налякати населення якомога сильніше
Мешканка Показати IP 4 Серпня 2020 15:30
Виправданий для медиків. Бо їм будуть премії і зарплата. А звичайні люди за що будуть жити. Бачили що робить світ протестує проти обмежень бо нема за що жити. Наші діти вже 6 місяців сидять вдома без оздоровлення. Що далі... Жах. Ми повинні навчитися жити з цим вірусом а не рік ховатися в чотирьох стінах.
Мурсель до Мешканка Показати IP 4 Серпня 2020 16:57
Я вибачаюсь, це ви пів року останній ""й без солі доїдаєте? Курорти забиті, бари і кафе забиті, нема грошей в них. Це така українська натура, головне щоб мені комфортно, а там "хоть камни"
Внук до Мурсель Показати IP 5 Серпня 2020 08:18
Це діти комерсів гуляють. А простим роботягам що робити?
Поліщук до Мурсель Показати IP 5 Серпня 2020 23:40
Не подобається, переживаєш , то СИДИ В ДОМА!!!
Так буде Показати IP 4 Серпня 2020 15:48
*.....Він вважає, що до червоної зони віднесли «непокірні» обласні центри......* Та кому ви потрібні, *непокірні*.... Прийде осінь, діти підуть в школи, студенти сядуть вчитися, похододнішає, рівень захворюваность різко зросте, і станете в позу від Києва гроші просити.....
.... до Так буде Показати IP 5 Серпня 2020 02:46
А кому хто має бути покірний? Чи ти бот безмозглий?
Ляна Показати IP 4 Серпня 2020 16:47
А тепер текст від самого лікаря Олега Яковенка. https://www.facebook.com/volyn.pulmo/posts/3414748095416404
Правда Показати IP 4 Серпня 2020 19:26
Коли у мене була температура 38 та дуже велика слабкість сімейний лікар шарахався від мене, як від навіженого. Теста попри мою вимогу мені зробити теж відмовилися, таке враження, як від серця відкривали. Немає в нас медицини!!!! Вони нас прагнуть скоріше в гроб загнати!!!!!!
Нік Показати IP 4 Серпня 2020 20:57
Ніякої корони чи каріни не було ніколи це все видумки
Оля Показати IP 4 Серпня 2020 23:22
Хватить лякати людей!!!
Ярослав Показати IP 5 Серпня 2020 08:13
Брихуни!
Мілана до Ярослав Показати IP 5 Серпня 2020 09:41
Ну, Да....... брихуни! По всьому світу є, а в нас брешуть. Мабудь ми особливі.........!
. Показати IP 5 Серпня 2020 08:36
Повна нісенітниця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus