USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Відлупцюй волинського журналіста»: комбінація в ММА та урок джиу-джитсу

23 Квітня 2017 21:09
Подружжя Панафідіних доводить, що, переступивши через власну слабкість, вони зможуть стати спортсменами-початківцями, які освоять основи ММА та самозахисту. Спортивний експеримент показує, що їхні успіхи ростуть, хоча минулого тижня їх і спіткала невдача.

Завдання для Вадима полягало в освоєнні комбінаторної роботи в ММА, а в Анни тиждень був присвячений фізичним навантаженням. Однак контрольне зважування показало, що спортсмени залишилися на такому ж рівні, як три тижні тому.
Як пояснила тренер Аліна Шанковська, яка допомагала Анні з тренуваннями, це тому, що вона різко скинула зайву вагу, почала менше отримувати калорій і більше вживати води, застій якої і відбувся. Та це тимчасово, уже найближчим часом Аня знову втрачатиме зайві кілограми.

«Раніше я могла віджатися лише раз, мої руки були схожі на холодець, а тепер вони зміцніли й я можу віджатися 10 разів», - говорить Аня.
Щодо Вадима, то перше тренування цього тижня було присвячене саме ударній техніці. Він зізнається, що старі помилки у стійці та в ударній техніці вкрай важко виправити.
Тренер Юрій Піддубний теж зауважує, що при нанесенні ударів Вадим допускає певні неточності.

«Найбільша проблема Вадима – скуте плече під час удару. Через те, що воно напружене, спортсмен втрачає швидкість та скорочує дальність свого удару. Таке часто буває в дорослих, які приходять вперше на тренування. Тому з дітьми легше працювати, адже їх вчиш з нуля», - каже тренер.
Також минулого тижня помітили, що Вадиму бракує витривалості, тому додали кардіотренувань.

«Дуже часто на тренуванні, коли виснажуюся та настає час перепочинку - хочеться присісти. Але так не можна в жодному разі робити, й мені тренер нагадує, коли це забуваю, адже в такому випадку на серце чиниться велике навантаження. Бо ж коли я динамічно працюю та зупиняюся, воно продовжує функціонувати в цьому ж ритмі, це повʼязано з колами кровообігу. Тому краще ходити та злегка махати руками, щоб не «садити» серце», - наголошує Вадим.

Цікавим цей тиждень видався й тим, що Вадим отримав новий досвід у боротьбі. Зокрема завітав на відкрите тренування із бразильського джиу-джитсу та греплінку, де разом з іншими новачками вирішив спробувати позайматися із досвідченими спортсменами.

Варто відзначити, що греплери та бразильські джитсери дуже ефективно працюють в партері, найбільша ефективність цього виду бойового мистецтва в тому, що воно має безліч різноманітних технічних прийомів. Навіть тоді, коли ви не у вигідному положенні, в арсеналі професійного спортсмена залишається велике різноманіття способів протидії та нападу, які дозволяють достроково закінчити бій.
«Ми сьогодні відпрацювали одну із розповсюджених ситуацій для бійки, боротьби, й я бачу, що у Вадима вже є певні навики, які допоможуть в поєдинку. «Зелене» поняття точно є, навіть більше – є тактико-технічне розуміння», - говорить тренер Михайло Савчук.
Наступного тижня в спортсменів за програмою передбачені навчально-тренувальні спаринги та освоєння навиків протидії від ударів ніг. Втім, чи зможуть двоє спортсменів-початківців продовжити участь в проекті? Адже Вадим під час ранкової пробіжки травмував ногу, вона набрякла і дуже болить.
Довідково: «Відлупцюй волинського журналіста» - новий проект Інформаційного агентства Волинські Новини. Журналіст Вадим Панафідін та його дружина Анна два місяці тренуватимуться в бійцівському клубі зі змішаних єдиноборств ММА в Луцьку. Про здобутий досвід звітуватимуть щотижня, розповідатимуть про враження, підсумовуватимуть отримані навики та ділитимуться досвідом. Чи вдасться спортсменам-початківцям освоїти базові навики – покаже фінальний день. Так, на Вадима чекає повноконтактний бій із Чемпіоном світу з козацького двобою, призером Європи з бойового самбо, переможцем «Прайд 2017» Олексієм Альбердою. А Анна буде здавати екзамен із самозахисту. Дата завершення проекту – 1 травня.

Нагадаємо, перший тиждень соціально-спортивного експерименту «Відлупцюй волинського журналіста» був у тренувальній програмі «нульовим» (ввідним), під час якого спортсмени-початківці ознайомилися з основами самозахисту та технікою ведення бою в ММА.

Другий тиждень став вкрай важким та переломним, адже Вадим психологічно не був готовий до таких навантажень та не справлявся із завданнями, що поставило під загрозу підсумковий поєдинок в октагоні. За такого стану справ старший тренер Олександр Кулаков сказав, що не дозволить початківцю вступити у бій, тому тренування довелося посилювати.

Третій тиждень відбувся під гаслом: «аби перемогти – кидай нападника». Анна та Вадим вивчали техніку кидків, аби з ударної позиції перейти в боротьбу чи на больовий прийом і завершити бій достроково.

Четвертий тиждень для учасників спортивного експерименту був не менш цікавим, результативним та показовим: Вадим працював над ударною технікою та провів свій перший навчальний бій, а Анна зосередила всі зусилля на кардіо вправах. Як результат – спортсмени втратили до шести кілограмів зайвої ваги, стали витривалішими та більш технічними.

П’ятого тижня Вадим напрацьовував техніку переведення суперника в партер та прийоми сабмішин - закінчення бою достроково. Натомість Анна вчилася захищатися від нападника з ножем.

Шостого тижня Анна навчилася давати відсіч нападнику з палкою, а Вадим освоював контратаку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 24 Квітня 2017 08:57
Слідкую за вашими досягненнями. Молодці! Триматись!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus