USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Відразу на три напрямки: луцькі волонтери везуть воїнам авто, дрони, генератори і смаколики

8 Січня 2024 12:33
Волонтери з ГО «Серце патріота» допомагають нашим захисникам ще з Революції Гідності. Ось і зараз із вірною помічницею, вівчаркою Тіною везуть воїнам дві автівки, генератори, їжу, смаколики і все те, що потрібне українським військовим.

Волонтери не просто везуть те, чого потребують воїни, а й роблять адресні пакунки, щоб кожен військовий відчув турботу. Це, зокрема, особливо важливо на свята, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Кожному військовому – адресна мініпередача. Там все необхідне: кава, чай, засоби гігієни, смаколики, дитячі малюнки... Зараз із нагоди свят це дуже актуально», – сказала волонтерка Ольга Балицька.

Волонтери із «Серця патріота» підтримують військових за допомогою небайдужих уже десять років.

«В АТО до хлопців ми починали їздити один раз на тиждень. Потім була зміна в часі, бо це заважко… Зараз їздимо раз на тиждень або навіть частіше. Це протягом усієї повномасштабної війни. Тримаємося завдяки тому, що нас підтримують. Хлопці тішаться, що про них не забувають, що краяни допомагають… Тіна з’явилася вже під час повномасштабної війни. Це великий плюс», – зазначила Ольга Балицька.

Нині волонтери поїхали з допомогою на три напрямки. Крім відремонтованих автомобілів, везуть захисникам чотири генератори.

Допомагають волонтерам зібрати все потрібне для військових і заклади освіти, і бібліотеки, і просто небайдужі.

«Є адресні посилки, є автомобіль у Куп’янськ, є автомобіль у Запоріжжя. Зібралися, відремонтували автомобіль, який їде на Запоріжжя. Маємо вісім пар коліс, передачі, акумулятори. До збору на квадрокоптери долучилися ліцей №11 і садочок №9. Мерія міста передає двом підрозділам шість дронів… Локацій, куди їдемо, буде приблизно вісім. Три області відразу», – розповів очільник ГО «Серце патріота» Сергій Балицький.
Волонтери везуть воїнам і окопні свічки, і теплий одяг та взуття.

Читати ще: «На війну легше їздити, ніж у Європу», – лучанин Сергій Балицький про вісім років волонтерства та 300 поїздок на фронт. Інтерв’ю

Із початку повномасштабного вторгнення волонтери їздять допомагати воїнам частіше. Кілометрів, що здолали, важко злічити.

«До великої війни ми були понад 300 разів. Із 2022 року кожні вісім-дев’ять днів їздимо, буває, що одразу – на два-три напрямки», – наголосив Сергій Балицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus