USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відсьогодні почнуть дешевшати вживані іномарки

1 Серпня 2016 08:46
Закон про зниження ставки акцизу на вживані транспортні засоби набирає чинності з 1 серпня, - передає «Укрінформ».

Як передбачає закон, пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на осіб, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб не більше одного автомобіля на рік.

При цьому, протягом періоду дії Закону - до 31 грудня 2018 року - можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на одну особу.

У разі перепродажу протягом 365 днів з дня реєстрації транспортних засобів, при ввезенні яких були застосовані знижені ставки акцизного податку, платник податку буде зобов'язаний сплатити акцизний податок за стандартними (підвищеними) ставками, передбаченими Податковим кодексом.

Законом передбачається тимчасово, до 31 грудня 2018 року, знизити ставки акцизного податку на легкові автомобілі, інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей. Конкретні ставки акцизу залежать від виду транспортного засобу і потужності його двигуна.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПОРОШЕНКО ЗРОБИВ Б/В АВТО ЩЕ БІЛЬШ ДАЛЕКИМИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

Знижені ставки акцизного податку не застосовуватимуться для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з РФ або ввозяться з території РФ і / або з окупованої території України; вироблені до 1 січня 2010 року; ввозяться на митну територію України у кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ВАСЯ Показати IP 1 Серпня 2016 09:03
це перемога?
Анонім до ВАСЯ Показати IP 1 Серпня 2016 11:22
Дасться знати. Чогось думаю, що за 2-3 тижні народ буде волати ЗРАДА.)))
ппппп Показати IP 1 Серпня 2016 11:08
поясніть хтось по нормальному
ггг до ппппп Показати IP 1 Серпня 2016 12:57
Що саме пояснити?? Як воно буде?? Думаю так як все інше. Приженеш собі якогось фольца, його подивляться і скажуть, що він зроблений на російському заводі (таких в Європі багато) і поїдеш назад того німця шукати, або заплатиш по повній. Так шо треба зразу дивитись, які євромашинки виробляються в рашнфедерашн, щоб не попасти в неприємність. Мене цікавить, чи є вже підзаконний супровід самої процедури на рівні там кабміну чи ще когось там. Бо в нас багато хороших законів, а підзаконних актів, які роблять цей закон "живим" іноді роками немає.
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2016 15:40
Не все так просто. Вигідно буде лише тим, хто купуватиме автомобілі вищих класів, а не А, В і С. http://news3000.info/ukraina/75-g%20lavnye/513-smogut-li-ukraintsy-te%20per-pozvolit-sebe-evropejskuyu-b-%20u-inomarku-realnyj-proschet.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus