USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Відсутність парковок, затори й ями на дорогах: які проблеми просять вирішити лучани. Фото

23 Червня 2020 08:44
Мешканці Луцька звертають увагу на такі проблеми міського простору, як відсутність автомобільних і велосипедних стоянок, завантаженість автотранспортом перехресть, недоглянуті зелені насадження, незадовільний стан дорожнього покриття на окремих вулицях і агресивні безпритульні тварини.

Лучанин Михайло Конюх у своєму повідомленні на платформі «Відкрите місто» акцентував на проблемі відсутності стоянок для велосипедів, зокрема, біля великих торгових центрів: «Глобус», «Гостинець», «Ювант», «Караван», «Варшавський», «Порт Сіті» та ін.

«За останні три місяці велосипедистів на вулицях міста побільшало як мінімум у десять разів, – відзначив чоловік. – Людям дуже незручно, коли вони приїжджають до якогось магазину чи офісного центру велосипедом і в них виникає проблема: а де ж поставити сам велосипед. На сьогодні, в умовах обмежень для міського транспорту, особливо відсутності транспорту з прилеглих до Луцька населених пунктів, велосипед може бути єдиним транспортним засобом».
Завантаженість велопарковки біля ТЦ «Караван»
Завантаженість велопарковки біля ТЦ «Караван»
Користувач AL Chudakuli поскаржився на проблему з паркомісцями на вулиці Шопена, у зв’язку з чим працівники офісів змушені залишати свої автомобілі у дворі будинків №15, 17, 19 проспекту Волі.
Містянка Марія Собчук наголосила на необхідності проведення ремонту на вулиці Довженка.

«Суцільні ями та вибоїни на дорозі. Необхідний ремонт», – вказала вона.
Також зауважила, що на вулиці Корнійчука – агресивні бездомні собаки, які кидаються на людей.
Своєю чергою, Василь Ващенко поінформував, що на початку вулиці Львівській тротуар у занедбаному стані, з ямами та горбами.
Натомість лучанка Валентина підкреслила, що неподалік перехрестя вулиці Клима Савури та проспекту Перемоги необхідно врегулювати роботу світлофорів.

«Після 21:00 робота світлофора на перехресті вулиці Клима Савура та проспекту Перемоги припиняється. Також на перехресті вулиці Грибоєдова і проспекту Перемоги. Хоча це небезпечні ділянки дороги, де трапляється багато випадків наїзду на пішохода із смертельними наслідками. Також навпроти знаходиться школа, де гуляють діти. Перейти ділянку після 21:00 неможливо, оскільки до 23:00 спостерігається велике скупчення автомобілів, які рухаються проспектом Перемоги. Прошу встановити режим роботи світлофора до 23:00», – написала вона.

Ігор Соломон залишив відразу кілька повідомлень. Зокрема, про наявність пошкодженого люка біля будинку №44 на вулиці Рівненській.

«Для безпечного руху потрібно відремонтувати люк», – наголосив він.
Чоловік звернув увагу теж на затори на перехресті вулиць Гордіюк і Кравчука, яких, на його думку, можна уникнути, врегулювавши роботу світлофора.

«На перехресті вулиць Гордіюк і Кравчука часто виникають великі затори, особливо після 16:00, які утворюються у зв’язку з тим, що авто, які рухаються вулицею Гордіюк зі сторони перехрестя Гордіюк–Соборності, мають труднощі у здійснені повороті ліворуч на вулицю Кравчука, тому що вулицею Гордіюк зі сторони кільця Конякіна–Гордіюк їде велика кількість авто. Потрібно промоніторити рух транспорту на перехресті Гордіюк–Кравчука та, можливо, відрегулювати роботу світлофора або встановили додаткові секції, аби розвантажити цю ділянку», – вказав Ігор Соломон.

Лучанин повідомив і про необхідність встановити криту зупинку громадського транспорту на вулиці Гордіюк (неподалік дитсадків №4, 58).

«Після демонтажу тимчасової споруди на зупинці громадського транспорту було залишено фундамент споруди із керамічною плиткою. Для безпеки пішоходів та пасажирів потрібно демонтувати залишки фундаменту. Також потрібно встановити павільйон на зупинці громадського транспорту», – написав він.
Містянин додав, що в мобільному додатку ТОВ «Сіті кард систем» відсутні тролейбусні маршрути №1а, 2а.
Оксана Булгакова зауважила, що на вулиці Лопатіна навпроти будинку №7 звисає обірваний кабель, і додала, що, на жаль, з’ясувати за що відповідає цей провід нема змоги.
Лучанка Вікторія Кравчук висловила прохання зрізати сухі дерева у мікрорайоні ЛПЗ: біля будинку №10 на бульварі Дружби Народів (неподалік зупинки громадського транспорту) та біля будинку №9 на вулиці Шота Руставелі (неподалік відділення Нової пошти №12).
Усі повідомлення перейняли на опрацювання департаменти житлово-комунального господарства, муніципальної варти міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 23 Червня 2020 08:59
Добре.Будемо дописувати ще:дуже багато сухих дерев,потрібно спилювати,не косять траву в дворах,а ту,що скосили повільно прибирають,після ремонтів не латають назад покриття(асфальт,плитка),не прибирають біля сміттєвих баків...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus