USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відтепер трамадол продаватимуть лише в аптеках при лікарнях, - нардеп Володимир Карпук

10 Червня 2008 16:58
Народний депутат Володимир Карпук певен, що включення трамадолу до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів - абсолютно обґрунтований крок. Про це пан Карпук розповів у коментарі, який надала «Волинським новинам» прес-служба ВОО НСНУ.
Член парламентського комітету з питань охорони здоров’я Володимир Карпук переконаний, що «враховуючи моментальну залежність, до якої потрапляють ті, хто безконтрольно вживає трамадол та масову реалізацію цього препарату «з-під поли», такий крок абсолютно обґрунтований. Відповідно до стандартів Всесвітньої організації здоров`я, трамадол не відноситься до наркотиків, а є сильнодіючим препаратом», - наголосив нашоукраїнець. Карпук нагадав, що за розповсюдження наркотиків в Україні передбачена кримінальна відповідальність.
«Відтепер трамадол можна реалізовувати лише в аптеках, котрі знаходяться при медичних закладах, - розповів депутат. - Отже, за продажем препарату буде здійснюватися жорсткий контроль. Адже - коли мова йде про ампулований варіант трамадолу - аптека повинна відзвітувати і документально підтвердити факт використання такої ампули».
Помаранчевий нардеп також нагадав, що трамадол – як і усі наркотичні засоби – «для планового лікування буде виписуватися комісією з трьох лікарів». «Кабмін зробив усе можливе, тепер справа за правоохоронними органами», - резюмував Володимир Карпук.
Довідково:
Кабінет Міністрів під час засідання 4 червня вніс трамадол до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus