USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Відволіктися від ґаджетів та опанувати нові навички: у Луцьку школярі змагалися на турнірі з шашок. Фото

20 Березня 2024 18:35
Турнір «Диво-шашки» між закладами загальної середньої освіти Луцької міської територіальної громади проходив з 18 до 20 березня у шахово-шашковому клубі «Біла тура». Серед учасників – школярі різних вікових груп, наймолодші – другокласники, найстарші – учні 11 класу.

Організатором змагань виступив Департамент освіти Луцької міської ради за підтримки департаменту молоді та спорту Луцької міської ради та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який подбав про забезпечення учасників нагородною атрибутикою.

Також долучився до цих змагань Центр позашкільної освіти Волинської обласної ради, оскільки вихованці гуртка з шашок, де займаються діти з різних шкіл, також взяли участь у заході.

Як розповів президент громадської організації «Луцька міська шахово-шашкова федерація» та головний суддя змагань Ігор Дзюбак, у турнірі беруть участь 18 команд, в кожній з яких по три учасники.
«Боротьба йде справді напружена, оскільки в цьому турнірі закладається фундамент з гри в шахи і шашки, тому що все йде від маленького до більшого. Школа – це там, де зароджується цей вид спорту, укріплюється і далі розвивається як професійний вид. Тому турнір має дуже велике значення. Першочергова мета змагань – задіяти дітей, які займаються, а по друге, залучити нових учасників, які роблять перші кроки і хочуть займатися надалі», – переконаний Ігор Дзюбак.
Він також додав, що специфіка цього спорту така, що в основному бажання розвиватися і займатися з'являється у дітей старшого віку. Проте бувають і зовсім юні учасники. Загалом вік на цьому турнірі великого значення не має, адже дитина, яка навчається у 2-3 класі, може перемогти суперника з 11-го.

Читати ще: Шукали правильні відповіді у головах, а не в телефонах: луцькі школярів зіграли шостий тур Mind Game. Фото

Як наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, турнір – це не лише про змагання і результат, але й про відпочинок від ґаджетів та відраду від війни.
«Сьогодні проводимо турнір із шашок серед школярів Луцької громади. Близько 50 учасників зголосилися взяти участь, і дуже важливо проводити такі змагання для популяризації цього виду спорту, адже він розвиває інтелект та мислення у дітей. Але ми бачимо, що дедалі менше батьків приводять на заняття з шахів і шашок дітей. Саме тому проводять такі змагання не серед професіоналів, не серед тих, хто відвідує гуртки, а загалом серед учнів шкіл для того, аби дедалі більше дітей захоплювалося цим видом.
Дуже важливо показувати їм альтернативу гарного проведення часу, корисного дозвілля і їхнього розвитку. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» дуже часто долучається до організації таких турнірів з шашок, шахів, адже ми розуміємо, що сьогодні важливо давати дітям гарний приклад, альтернативні розваги, відволікати від ґаджетів, відволікати від війни, повітряних тривог, бо в будь-якій секції, особливо в такій цікавій, вони завжди знаходять справжніх друзів, гарний вид відпочинку та відраду», – зазначила Катерина Шкльода.
У довгій напруженій боротьбі третю сходинку посіли представники ліцею №9, на другій опинилися учасники команди ліцею №22, а абсолютну першість здобули учні ліцею №11.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus