USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відзавтра «Ровесник» приймає дітей

8 Червня 2018 16:54
Приміський дитячий табір «Ровесник» отримав завершальний підпис у акті готовності, педагоги вже розташовуються у своїх помешканнях, у кімнатах останні прибирання, а дітей готові приймати уже завтра, 9 червня.

Завершальний етап підготовки проінспектували радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Цього року табір не впізнати, адже він змінився кардинально.

Першим, що тішить око – розчищена довкола територія. Важливо, що задля безпеки дітей територію обробили препаратами від комах, тому тут особливо комфортно, адже комарів у цьому таборі майже не видно.

Ті, хто тут був раніше, не впізнають старих кімнат, адже вони мають нові меблі. Повністю новим є і санвузол.


«За кошти міського бюджету нам вдалося належно підготувати табір «Ровесник» до оздоровлення та відпочинку дітей. Вже завтра відбудеться заїзд. Заплановано, що цього року тут побуває більше 800 дітей. Зауважу, що раніше тут проблемним питання була відсутність нормального туалету. Вбиральня була стара, не каналізована, там неприємно пахло, було дискомфортно дітям. То нам вдалося зробити цілком новий санвузол із душовими, туалетами, вмивальниками та мийками для ніг. Також над одним із корпусів зробили шатровий дах.

Зміни відбулися і в самих кімнатах. Тут були старі меблі, які ще купували за часів СРСР. Ліжка були з металевою сіткою, яка прогиналася, а це погано для хребта. Цього у нас вже немає, адже в усі приміщення, де сплять дітки, закупили нові меблі та матраци, на це з казни міста виділили 300 тисяч гривень», - інформує Ігор Поліщук.
Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко розповідає, що, загалом планують оздоровити близько 4 тисяч дітей.

«На це цього року виділено більше 4,6 млн грн. На сьогодні у 26 пришкільних таборах оздоровлюються та відпочивають більше 1200 дітей. Також при шкільних таборах функціонують мовні табори. Щодо «Ровсеника», то він працюватиме в 4 зміни. Кожна зміна охоплюватиме оздоровленням 200 дітей. На цей табір виділено близько 2,7 млн грн. Окрім цього ще 650 тисяч гривень передбачено на оздоровлення дітей учасників війни на сході, які будуть тут в четвертій зміні. А перша зміна, традиційно, буде для дітей, які навчаються у літній школі «Ерудит». Усі перевірки табір вже пройшов, педагоги вже заїхали й облаштовуються», - каже пані Зіновія.
Та звертається до батьків дітей і просить не привозити сюди продукти харчування, аби вони не псувалися та не зашкодили малечі, адже в таборі передбачене хороше повноцінне харчування, якого дітям цілком вистачатиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ровесники Показати IP 8 Червня 2018 22:21
І відпочиватимуть там діти різних партійних бонз...
Неправда до Ровесники Показати IP 11 Червня 2018 11:07
моя дитина займала призові місця на предметних олімпіадах шкільних і міських, то їй запропонували путівку без всяких блатів чи прохань з сторони батьків. Ще знаю кількох дітей, які туди поїхали теж лише за свої досягнення. А діти різних "партійних бонз" там не відпочиватимуть, бо вони як правило їздять з своїми батьками за кордон, чи в Буковель в крайньому разі.
Лучанка Показати IP 10 Червня 2018 01:31
Неправда. Мої діти там відпочивали і хочуть ще незважаючи на туалет. А тепер це супер що зробили. Нарешті дочекались. Раніше дорослому важко було зайти туди неговорячи про найменших дітей. Суппееерррр!!!!!!!!!!!!
Тетяна Показати IP 16 Травня 2022 10:14
Підскажіть де можна купити путівку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus