USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відзначили лучан-ліквідаторів ЧАЕС

12 Грудня 2013 15:18
Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС (більш відомий, як День ліквідатора) адресні допомоги й кошти на статутну діяльність вручили лучанам, які є членами обласного осередку «Союз Чорнобиль Україна». Захід відбувся сьогодні, 12 грудня.

Усього в обласному осередку Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» зареєстровано більше 5 тисяч членів. З них понад 700 – лучани. З нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» відзначив 25 чорнобильців адресними допомогами і перерахував 1500 гривень на статутну діяльність.

Заступник голови правління фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла під час зустрічі, що чудово пам’ятає ті квітневі події 1986 року. Тоді вона навчалася у Києві в університеті імені Шевченка.

«Слово «вшанування», на мою думку, у цій ситуації підходить якнайліпше. Саме так оточуючі мають ставитися до тих, хто 26 квітня зробив усе, щоб ця страшна біда оминула Україну. І це завдяки їм наслідки не такі жахливі, як могли бути насправді. Ви у 1986 році зробили усе, щоб Україна не стала чорною дірою на карті нашого світу», - зауважила Ірина Констанкевич.



Вона побажала членам спілки міцного здоров’я і наснаги, гуртуватися й підтримувати один одного.

Виконувач обов’язків голови обласного осередку «Союз Чорнобиль Україна» Ростислав Кухтей зазначив, що кошти, надані фондом, використають на підключення до мережі Інтернет.



«Передайте Ігорю Петровичу Палиці величезну подяку. Бо за все існування чорнобильської організації він - єдиний депутат, який порядно ставиться до чорнобильців. Фонд допоміг організувати поїздку в Буковель, постійно підтримує нашу організацію», - зазначив Ростислав Кухтей.

Самі ж чорнобильці розповіли, що фонд допоміг забезпечити діабетиків, які є членами спілки, глюкометрами.

«Хорошу справу робите, і вам теж, на вашій ниві бажаю удачі», - сказав член спілки «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Лопатін.

«Дякую за вашу поміч, за турботу, за те, що не забуваєте», - відзначила Галина Пономаренко.



Колишній льотчик Олег Коленда поіменно пам’ятає тих, з ким пліч-о-пліч доводилося вирушити на завдання 26 квітня 1986 року.

«Старшина Віктор Борода, технік провідної радіостанції Барладін, капітан Кревінець - керівник, і ще четверо солдат – такий був склад групи. Нам дали наказ, який ми мусили виконувати. Страшно не було, ми ж для того в армії служили», - розповідає він.



Після вручення адресної допомоги, Ростислав Кухтей передав фонду від імені спілки медаль «За заслуги». Таким чином громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» відзначила «активну громадську позицію, гуманність, милосердя, сердечне відношення до людей, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи» благодійного фонду.

Заступник голови правління фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, дякуючи за таку честь, зауважила, що медаль – нагорода Ігоря Палиці як засновника і натхненника фонду.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus