USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Коворкінг-центр у Луцьку створили за прикладом європейських «некафе»

21 Листопада 2015 08:00
Вільний простір «Третє місце», який презентує у Луцьку Фундація розвитку громад, є новинкою для України, хоча за кордоном такі проекти стали досить поширеними. Про це повідомляють організатори.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Фундація розвитку громад започаткувала благодійний вільний простір «Третє місце» у форматі being place.

Being place – це досить незвичайний формат закладу з оплатою за час перебування. Найчастіше в цьому форматі працюють так звані «некафе», а також окремі кафе та ресторани. Подібні комерційні моделі для України – новинка, проте за кордоном вони досить поширені.

Зокрема, у віденському кафе «Der Wiener Deewan» гість може замовити скільки завгодно страв із меню і заплатити за них на свій розсуд, скільки вважає за потрібне.

У лондонському кафе із погодинною оплатою «Sew Over It» можна навчитися шити. Відвідувачкам пропонують чай, каву і тістечка в необмеженій кількості, а також швейну машинку і консультанта з крою та шиття.

Інноваційність моделі Вільного Простору «Третє місце» від Фундації розвитку громад полягає в соціальній меті та спрямованості не на комерцію, а на благодійність і залучення відвідувачів, для яких формат ресторану чи кафе не зовсім зручний, і вони прагнуть розвитку або шукають однодумців в рамках того чи іншого заходу.

Концепція кафе з погодинною оплатою історично виросла з ідеї закладів, які працюють за схемою «плати, скільки зможеш» (free donations).

Їхньою родоначальницею вважають Деніз Серре, яка в 2003 році відкрила в Солк-Лейк-Сіті кафе під назвою «One World Café». Згодом ідея стала популярною і її почали копіювати.

Формат Вільного Простору «Третє місце» відрізняється від вищезгаданих своєю ціллю - проект є соціально-підприємницьким проектом громадської організації, яка всі кошти від «реалізованого часу» спрямовує на благодійність.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus