USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вірменія і Азербайджан продовжують бойові дії: десятки загиблих і поранених

29 Вересня 2020 20:08
Вірменія і Азербайджан повідомляють про десятки убитих і сотні поранених з обох сторін під час бойових дій в Нагірному Карабаху.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Єреван офіційно визнав загибель 84 вірменських військових і близько 200 поранених, з яких 120 лікуються, а решта вже повернулися до лав збройних сил.

Прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян на своїй сторінці в Facebook повідомила, що вірменська армія за третій день конфлікту знищила п’ять танків і чотири БТРи азербайджанської армії, додавши, що «противник зазнав великих втрат у живій силі».

Азербайджан не наводить офіційну інформацію про втрати серед своїх військовослужбовців. Міноборони країни повідомило про запеклі бої в ніч на вівторок в зоні конфлікту.

«У ніч на 29 вересня тривали бої уздовж всієї лінії фронту. Вірменська сторона здійснила контратаки у Фізулі-Джабраільському і Агдере-Тертерському напрямках фронту з метою повернути втрачені позиції, але азербайджанська армія негайно припиняла ці спроби», – заявили азербайджанські військові.

Третій день бойових дій супроводжувався і новими жертвами серед цивільного населення. МЗС Вірменії повідомив про першу смерть на території країни – мирний житель, за даними відомства, був убитий в результаті нападу азербайджанців в місті Варденіс, більш ніж в 20 км від Нагірного Карабаху.

Міноборони Вірменії також заявило, що в місті загорівся цивільний вірменський автобус, підбитий азербайджанським безпілотником. Невідомо, чи були загиблі під час цього інциденту.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що з неділі в результаті обстрілу з боку вірмен загинули 10 мирних жителів.

Як повідомлялося, Вірменія і Азербайджан почали бойові дії на кордоні і звинуватили один одного в ескалації насильства в Нагірному Карабаху.

У Міністерстві оборони Азербайджану поінформували, що азербайджанські військові розпочали контрнаступальну операцію по всій лінії фронту у Нагірному Карабаху у відповідь на провокації Вірменії.

МЗС Вірменії заявив, що «сьогодні рано вранці азербайджанська сторона завдала ракетних ударів по всій лінії зіткнення також по мирних населених пунктах, включаючи столицю (Нагірного Карабаху, – ред.) Степанакерт».

Вірменія оголосила воєнний стан та повну військову мобілізацію.

Як повідомлялося, 12 липня Міністерство оборони Азербайджану повідомило про спробу підрозділів вірменської армії атакувати позиції азербайджанських збройних сил на Товузькому напрямі кордону із залученням артилерії.

Унаслідок боїв, що тривали в ніч проти 13 липня, загинуло четверо азербайджанських військових, ще четверо було поранено.

Зі свого боку пресслужба Міноборони Вірменії заявила, що ситуація на кордоні загострилася після спроби прориву з боку Азербайджану. За інформацією вірменських військових, двоє поліцейських та троє військовослужбовців отримали легкі поранення.

Пізніше бої на кордоні двох країн неодноразово поновлювалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus