USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Баку та Єреван звинуватили один одного в нових обстрілах

20 Жовтня 2020 13:16
Влада Азербайджану і Вірменії звинуватили одна одну в продовженні обстрілів у Нагірному Карабаху.

Як передає Укрінформ, про це, зокрема, повідомляє сайт Міноборони Азербайджану.

«Протягом дня 19 жовтня і в ніч на 20 жовтня з різною інтенсивністю тривали бойові операції проти ворога, який намагався чинити опір на Агдере-Агдамському, Фізулі-Гадрут-Джебраїльському і Губадли-Зангеланському напрямках фронту. Противник піддав обстрілу оборонні позиції Азербайджанської армії зі стрілецької зброї, мінометів і гармат», – заявили в азербайджанському відомстві.

У свою чергу Вірменія також звинуватила Азербайджан в обстрілі.

«На північному фланзі противник застосовує авіацію і артилерію. Інтенсивні важкі бої в південному напрямку тривають. Підрозділи Армії оборони вживають відповідних заходів для припинення нападу противника», – повідомила у фейсбуці прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Вчора стало відомо, що прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Азербайджану Ільхам Алієв заявили про готовність приїхати до Москви для переговорів щодо врегулювання конфлікту в Нагірному Карабаху.

Як повідомлялося, Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня розпочали воєнні дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію.

Бойові дії спровокували воєнні втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.



10 жовтня о 12:00 мало розпочатись перемирʼя в Нагірному Карабаху, але сторони звинуватили одна одну в його зриві.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув 1988 року. У 1994-му – після шести років війни – був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною «республікою», проте Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus