USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Війна сприяє поширенню хвороби: у волинському тубдиспансері лікують пів сотні пацієнтів

14 Червня 2022 18:04
Наразі в стаціонарі Волинського фтизіопульмонологічного медцентру перебувають майже пів сотні пацієнтів. З початку року в медзакладі пролікували 179 недужих на туберкульоз.

Про це розповіла виконувачка обовязків директора Оксана Комар, пише Суспільне.

Обстеження і лікування туберкульозу – безплатні, каже лікарка. Курс триває щонайменше пів року. Зі слів керівниці медзакладу, умови війни сприяють поширенню захворюваності.

«У всіх людей стрес, усі й так стресують, температурять. Зараз такий етап, що ми ніби виявили менше хворих на туберкульоз, ніж за відповідний проміжок часу минулого року, але це просто недовиявлення», – каже Оксана Комар і додає: за статистикою одна людина може заразити у рік від п'яти до 15 людей.
Випадково дізнався про хворобу 47-річний Андрій Космен із Луцького району. Чоловік лікується на стаціонарі майже місяць. Він розповів: флюорографію пройшов у рамках медогляду для служби в ЗСУ.
«Прийшла повістка на військкомат, там обстежився і пішов на флюорографію, там показало, що туберкульоз і одразу сюди направили. Останні 4-5 місяців я відчував, що худну. Не звертав увагу, думав працюю багато, по Польщах їздив», – каже чоловік.

Зі слів Оксани Комар, орієнтовно 20 людей, які лікувалися в області, через війну виїхали за кордон і продовжують лікування там. У Волинському ж фтизіопульмонологічному медцентрі нині лікують 18 переселенців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus