USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військова математика: артилеристи волинської бригади відпрацьовували бойові стрільби

29 Січня 2022 21:28
Артилеристи 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого зайняли рубіж оборони.

Розрахунки самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика» та 2С3 «Акація» одного з артдивізіонів бригади провели бойові стрільби по цілях умовного противника, пише Армія Inform.

Після маршу пересічною місцевістю батареї САУ вийшли у визначений район. По закінченню розгортання артилеристи вже із закритої вогневої позиції спільно із підрозділами протиповітряної оборони забезпечили прикриття своєї піхоти.

Читати ще: На порозі війни: під Луцьком – два підрозділи територіальної оборони

«Роботу вели по КСП, по піхоті, по піхоті укриттів, а також по зосередженню техніки умовного противника, – розповів головний старшина дивізіону Олександр. – Також працювали осколково-фугасними снарядами, а світляками давали цілі для наших зенітників, які відпрацьовували злагодженість зі стрільби по повітряних цілях. По-перше, це математика для командира гармати, навідника. По-друге, фізична підготовка для тих, хто заряджає, адже снаряд важить 43 кілограми».

Він додає: найважче – чекати.

«Коли йдуть навчання, то хлопці при ділі й дивляться на це все з азартом, – вважає командир. – Удосконаленню немає меж. Та наші солдати все схоплюють на льоту. У нас ще будуть бойові навчання, тож досягнемо потрібної підготовки».

Читати ще: «Росію може зупинити лише вантаж-200»: що думають волиняни про загрозу нового нападу Кремля

Також бійці під час практичних занять відпрацювали питання вибору та облаштування вогневих позицій, ведення артилерійської розвідки та підготовки вихідних даних для стрільби.
Нагадаємо, наразі на Волині активно розгортають частини тероборони. Також формують та набирають штати працівників для укомплектування п’яти батальйонів територіальної оборони й управління бригади. Батальйони дислокуватимуться у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському та Луцькому районах, а також у місті Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Манергейм Показати IP 30 Січня 2022 08:18
Пан Олександр вчить трохи військову термінологію не *світляками* а освітлювальними снарядами типу С4.Далі до розрахунків стрільби освітлювальним снарядом , КГ має відношення як князь Роман до 14 омбр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus