USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Єврокомісія схвалила надання Україні безвізового режиму

18 Грудня 2015 14:05
Європейська комісія схвалила у п’ятницю звіт щодо безвізового режиму для України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Комітету Верховної Ради із закордонних справ Ганна Гопко.

«Позитивний, нарешті! Фінальний звіт Єврокомісіі щодо виконання Україною технічних критеріїв Плану дій візової лібералізації…Європейська Комісія рекомендуватиме Раді ЄС виключити громадян України з переліку громадян інших країн, які потребують отримання віз для короткострокових поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди», – повідомила Гопко.

З її слів, після схвалення звіту мають бути внесені зміни до Регламенту ЄС.

«У нас ще є деякі завдання, які ми маємо виконати, але це паралельні процеси. Додаткові вимоги будемо виконувати», – додала Ганна Гопко.

З її слів, візову лібералізацію треба розглядати також як сигнал іноземним інвесторам та бізнесменам. «Рейтинги безпеки теж повинні зрости», – сказала депутат.

Позитивний:) нарешті! Фінальний Звіт Єврокомісіі щодо виконання Україною технічних критеріїв Плану дій візової ліберал...

Posted by Hanna Hopko on 18 декабря 2015 г.


Як повідомляє Європейська правда, попри те, що звіт констатує виконання Україною всіх вимог ПДВЛ, в ньому побічно визнається, що Україна ще не завершила виконання деяких пунктів плану в частині боротьби з корупцією.

Однак Єврокомісія погодилася запустити процес скасуванні віз, не очікуючи, коли Україна завершить виконання цих пунктів, базуючись на обіцянці української влади завершити цю роботу.

Варто нагадати, що для візової лібералізації Україні необхідно було прийняти низку законів. Зокрема, про депортацію мігрантів, конфіскацію майна корупціонерів, записаного на третіх осіб, та на себе, закон, який передбачає створення державного бюро розслідувань, закон, який дає дозвіл на арешт майна, закон про заборону дискримінації секс-меншин на роботі. Також Верховна Рада проголосувала за створення Агентства з повернення і управління активами, нажитими незаконним шляхом і за створення Антикорупційного бюро.

Президент Європейського Союзу Дональд Туск зазначив, що "Україна зробила великий прогрес протягом минулого місяця на шляху до лібералізації візового режиму, що в свою чергу призведе до цієї лібералізації так скоро, як тільки це буде можливо", – повідомляє ТСН.

Слід зазначити, у разі схвалення програми виконаних вимог, Україна зможе отримати безвізовий режим вже через три-чотири місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучанин Показати IP 18 Грудня 2015 14:31
Крутелики! Готовтесь працювати самі! Нелегально виїхало 7млн.,тепер виїде решта працездатного люду.Зараз ви перебираєте "харчами",то молодих, то фахівців без шкідливих звичок,то цнотливих і т.д.і т.п.При таких зарплатах,які ви плотите зараз будете працювати з сімдесятилітніми "юнаками" і шістдесятип"ятирічними "цнотливими" "дівками".
Анонім до лучанин Показати IP 18 Грудня 2015 17:00
Хто хотів давно вже виїхав, візи не такі дорогі, а от поїхати в Краків попити кави на вихідні тепер буде просто, як поїхати у Львів.
Анонім до Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 19:28
Поїде той,хто має гроші.Пересічний українець не може випити кави просто так навіть у рідному місті.Статки не дозволяють.Дорога вийде дорожча,ніж кава.Хто їздить пити поосто так каву у Краків,проблем з візою не мав і до цього часу.Національні давали всім.
rrr до лучанин Показати IP 18 Грудня 2015 17:02
шоб ти собі розумів працювати вже декілька років немає з ким і крутеликам як ти кажеш і дрібним підприємцям , залишилося одне бидло яке або п'є або краде так що думаю гірше вже не буде
лучанин до rrr Показати IP 18 Грудня 2015 19:21
Буде гірше і для крутеликів і для всіх підриємців.В нас є мудре прислів"я:"Не дай Боже з хама пана". Якби ви були вихідцями з аристократів,тоді по іншому відносилися б до людей.А ви є вихідцями з прислів"я,що я нагадав.І ті,що п"ють і крадуть змушені це робити,бо за вашу платню прожити не проживеш.І від безвиході п"ють.А ви, (погляньте,що набудовано поза Луцьком),за рахунок роботи на вас того бидла(мав би совість обзивати,але в тебе її нема) "БІДУЄТЕ" Це на ті хороми ти своїми лапами один з другим заробив? Як тільки відкриють кордон, те бидло відразу набереться розуму (не всі правда) і виїде. Бо краще "пахати" знаючи за що,ніж пропивати від безвиході ті копійки,які щей не вчасно можна видерти. Поживемо побачимо.Не довго залишилось.
rrr до лучанин Показати IP 18 Грудня 2015 19:57
то я розмовляю з аристократом і телепатом який по одній репліці визначає що за людина з ним розмовляє , аж страшно стало-))) то я нагадаю друге прислів'я "чого бідні бо дурні чого дурні бо бідні" може хтось в рот заливає ту горілку комусь чи заставляє на останні гроші її купувати . та й заздрити не варто якщо ти сам не зміг побудувати поза Луцьком значить розуму нехватило чи ще чогось .Що до мене то в мене немає замку за Луцьком тай багато чого немає ,але я працюю не оглядаючись на інших а ти мелеш і заздриш чуть не все...шся . а собі дозволяю я про бидло тому що реально з цим стикаюся
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 19:33
Вчитайтеся в слова.Короткострокова поїздка.Дадуть на тиждень і куди поїдете?Хіба в Польщу.А перед цим Клімкін обіцяв всім разом з Порошенком довгострокові поїздки,90 днів кожних півроку. Віза візою.А гроші на літак і проживання хто дасть,наш президент чи Дональд Туск?
Сергій Показати IP 18 Грудня 2015 19:50
Який відсоток українців може собі зараз дозволити поїхати закордон? Про шо мова? На чому наша влада піариться, коли мінімальна зп 50 баксів в країні.Для тих хто їздив раніше той буде і зараз, а візи це зовсім не проблема.
Анонім Показати IP 18 Грудня 2015 20:56
Ще телятко в ср....., а вже з ножем стоять. Зачекайте кінцевого результату,тоді і базікати будете. Невже є з чого радіти. Молодь втече,пенсіонери вимруть- хто працювати тут буде?? Біженці зі сходу ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus