USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вказівка Ющенка не співпадає з можливостями Волині?

5 Червня 2009 15:31
Цьогоріч улітку волинська влада планує, що буде оздоровлено 43,4% дітей, тоді як у 2008-му цей показник перевищував 45%. Про це йшлося сьогодні, 5 червня, під час селекторної наради під головуванням заступника губернатора Святослава Кравчука, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів заступник голови ОДА Святослав Кравчук, відповідно до указу Президента кількість оздоровлених дітей цього року не може бути меншою, аніж торік.
 
Однак питання виконання вказівки глави держави на Волині, очевидно, лишається відкритим.
 
Зокрема, за словами заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Ігоря Дмитришина, менше коштів (порівняно із 2008-м) на оздоровлення дітей передбачили в облцентрі (на 1,17 мільйона гривень), а також у Старовижівському (на 63 тисячі гривень), Луцькому (на 32 тисячі) та деяких інших районах. Загалом із міських та районних бюджетів на оздоровлення дітей планують використати 5 мільйонів гривень, із обласної казни – понад 11,7 мільйона.
 
Окрім цього, влада хоче залучити 500 тисяч гривень додаткових коштів та 2,2 мільйона – із Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
 
Істотно на загальнообласну статистику вплине скорочення відкритих пришкільних таборів у Луцьку – на 29. Загалом на Волині цьогоріч працюватимуть на 25 пришкільних таборів менше, аніж у 2008-му. Та й оздоровляться в них на 3,2 тисячі дітей менше.
 
Щоправда, луцькі чиновники обіцяють виправити становище. Наразі в обласному центрі за кошти батьків та міського бюджету у пришкільних таборах відпочивають понад 400 дітей, ще понад 700 – на пришкільних майданчиках. Окрім того, діти оздоровлюватимуться в таборах при спортивних школах. Завдяки підтримці департаменту молодіжної політики та спорту Луцької міськради буде оздоровлено пільговиків. Щоправда, луцька влада не обіцяє, що вдасться оздоровити понад 4 тисячі дітей.
 
Натомість у Любешівському районі визнають, що також можуть не виконати планові показники, тобто на рівні минулого року. Адже наразі там не отримали жодної путівки по лінії АПК, кількість «чорнобильських» путівок скоротилася на 15%. У Нововолинську ж нарікають на занадто прискіпливу увагу прокуратури. Мовляв, 3 червня дитячі табори тільки відкрилися, а вже 4-го на гостину завітали працівники органів прокуратури.
 
Натомість Святослав Кравчук розповів, що за підсумками чотирьох місяців зафіксовано зростання рівня дитячої злочинності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus