USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влада дозволила Ахметову наживатись на українцях ще 2 роки

12 Вересня 2017 10:51
Нинішня влада дозволила олігарху Рінату Ахметову продавати українським громадянам та підприємствам вугілля в електричному тарифі за ціною голландського Роттердаму.

Так, скандальну формулу "Роттердам +", завдяки якій українці переплачують за електроенергію майже втричі, відмінять не раніше 2019-го.

Скасування методики формування оптово-ринкової ціни на вугілля при виробництві електроенергії "Роттердам+" анонсував у ефірі "112 Україна" глава Націкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг Дмитро Вовк.

При цьому він зазначив, що це відбудеться через 2 роки.

"Вона буде скасована. Із впровадженням ринку електроенергії, який був проголосований Верховною Радою. Це відбудеться через 2 роки – після того комісія повністю втратить повноваження з затвердження цін на електричну енергію", – йдеться в заяві.



При цьому він запевнив: "Роттердам+" є "оптимальною формулою на перехідному етапі реформування галузі", а також, що вона "приймалась абсолютно законно і була узгоджена з усіма органами влади".

Нагадаємо, НАБУ взялося розслідувати обґрунтованість затвердження формули Роттердам+. Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник в інтерв’ю 24 каналу 25 серпня заявив, що так звана формула "Роттердам+" застосовується незаконно. А Національне антикорупційне бюро (НАБУ) підозрює главу і членів Національної комісії регулювання енергетики у змові для затвердження «Роттердам +».

Як відомо, в березні 2016 року НКРЕКП затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, по якій ТЕС продають електроенергію на ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля. Голова Волинської облради, член президії політради партії УКРОП Ігор Палиця розповідав, що з незрозумілих причин нинішня влада дозволила олігарху Рінату Ахметову продавати українським громадянам та підприємствам вугілля в електричному тарифі за ціною голландського Роттердаму.

Генпрокурор Юрій Луценко під час своєї доповіді у Верховній Раді за результатами року роботи на посаді також заявив, що так звана схема "Роттердам+" сьогодні становить велику корупційну загрозу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 12 Вересня 2017 13:49
а в 2019-му ахмет-заде разом із чоколядовою свинею ще щось придумають, як намахувати людей
Ветиринар Показати IP 12 Вересня 2017 14:49
Може найняти тих бравих мисливців, що зимою вовків постріляли, щоб ще одного вовчару вполювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus