USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Влада Нової Зеландії витратить $130 млн на викуп зброї у населення

20 Червня 2019 19:19
Уряд Нової Зеландії витратить понад 130 млн доларів на масштабну кампанію з викупу у населення напівавтоматичної зброї, яке потрапило під заборону після нападу на мечеті в Крайстчерчі 15 березня 2019 року.

Про це в четвер повідомило видання New Zealand Herald з посиланням на міністра поліції країни Стюарта Неша, передає УНН.

За словами міністра, планується викупити сотні типів зброї, а також магазини для патронів великої місткості та інші боєприпаси. На ці цілі в бюджеті вже передбачені 190 млн новозеландських доларів (123 млн доларів). Ще 18 млн (11,6 млн доларів) буде витрачено на збір зброї.

Як повідомив глава відомства, поліція протягом дня опублікує перелік зброї із зазначенням ціни викупу, яка може становити до 95% від його ринкової вартості і досягати 10 тис. новозеландських доларів (6,4 тисячі доларів). Розмір компенсації буде залежати і від стану зброї, а виплачуватися вона буде тільки тим, у кого є необхідні дозволи. Термін виплати компенсації складе 10 днів.

Збір зброї повинен початися в середині липня і продовжиться до 20 грудня, при цьому він буде проводитися переважно під час масових заходів, повідомив міністр. Вся викуплена зброя і амуніція буде знищена.

Нагадаємо, 15 березня у 2 мечетях Аль-Нур і Лінвуд Масджид міста Крайстчерч стався теракт. Після денної молитви до мечетей зайшли озброєні люди та почали стріляти. Там перебували 200 і 300 людей.

Пізніше поліція затримала чотирьох учасників нападу: трьох чоловіків і одну жінку. Зазначається, що один з бойовиків знімав, як він стріляє у жертв. Вважається, що одним з озброєних людей є австралієць, який написав 74-сторінковий маніфест, з якого ясно, що це терористичний акт. Загалом в результаті нападу, за останніми даними, загинули 49 осіб.

Соціальна мережа Facebook видалила понад 1,5 мільйона відео стрілянини в Новій Зеландії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus