USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Влада Луцька знає, як підприємцям платити менше, щоб бюджет міста отримуватиме більше

20 Грудня 2008 20:00

Луцький міський голова Богдан Шиба запевняє підприємців Центрального та Завокзального ринків, що жодних перешкод для їхньої діяльності на ринках міста не буде. Влада просто прагне розробити нові організаційні засади роботи цих ринків, – наголосив він у зверненні до них. Про це інформують 20 грудня «Волинські Новин».

 
Подаємо звернення Луцького міського голови до підприємців Центрального та Завокзального ринків дослівно:
 
«Шановні представники малого бізнесу, підприємці!
 
Останні події навколо Центрального та Завокзального ринків Луцька змушують мене звернутися до Вас особисто з офіційним роз’ясненням щодо ситуації, яка підігрівається штучно.
 
Як міський голова запевняю Вас, що жодних перешкод для Вашої діяльності на ринках міста не буде. І в 2009 році, і в наступних роках ринки міста працюватимуть у звичному режимі.
 
Водночас міська влада прагне розробити нові організаційні засади роботи цих ринків, які б, у першу чергу, відповідали інтересам простих підприємців, представників малого бізнесу.
 
На розгляд чергової сесії міської ради виноситься проект рішення «Про створення належних умов для діяльності малого бізнесу на ринках міста Луцька». Згідно з ним, право постійного користування земельними ділянками на ринках «Центральний» і «Завокзальний» надається комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс», яке й укладатиме договори оренди з підприємцями на цих ринках. Одночасно облспоживспілка отримає в оренду землю під об’єктами нерухомості, які належать їй.
 
Чим це буде вигідно підприємцям? Зараз орендна плата становить 52 гривні за квадратний метр на місяць, а з урахуванням ринкового збору 64 гривні. Після надання земельних ділянок на ринках підприємству «АвтоПаркСервіс» аналогічна плата для підприємців становитиме лише 41-45 гривень за квадратний метр.
 
Різниця відчутна. Відповідно, економія для підприємців становитиме близько 10 гривень на одному квадратному метрі. Тобто, підприємець за оренду платитиме менше, натомість міський бюджет (за рахунок відсутності посередника) отримуватиме більше. А це кошти, які йтимуть на ремонт дворів та будинків у яких Ви живете, будівництво дахів у школах і садочках, де вчаться Ваші діти…
 
Засновником комунального підприємства є Луцька міська рада. Це означає, що міська влада бере на себе всі гарантії щодо створення належних умов для діяльності малого підприємництва. Ринки у Луцьку працюватимуть завжди, просто договори оренди будуть продовжені на більш вигідних для підприємців умовах.
 
З повагою, Богдан Шиба»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Грудня 2008 15:17
бреше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus