USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влада озвучила, якою буде криза в Луцьку

28 Січня 2009 12:26
Луцька міськрада 28 січня розглянула проект програми соціально-економічного розвитку на 2009 рік, де втілені прогнозовані показники стану луцької економіки наприкінці року. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Зокрема директор департаменту економіки муніципалітету Любов Ковпак, яка доповідала по питанню, зазначила, що удвічі скоротиться кількість створених нових робочих місць. Якщо у 2008-му їх було створено майже 8,9 тисячі, то цьогоріч планують лише 4,6 тисячі.
 
Чиновники прогнозують подібну ситуацію і в інших аспектах соціально-економічного розвою Луцька. Наприклад, влада очікує зниження обсягів інвестування в основний капітал на 16%, скорочення обсягів експорту на 5%.
 
За словами Любові Ковпак, якісь точні прогнози зробити майже нереально, адже становище змінюється досить швидко. Якщо за підсумками десяти місяців 2008 року фінансовий результат діяльності господарюючих суб’єктів Луцька становив понад півмільярда гривень прибутків, то за результатами одинадцяти місяців – 40 мільйонів гривень збитків.
 
Голова бюджетної комісії Юрій Корольчук зазначив: комісія дійшла  висновку, що програму соціально-економічного розвитку треба приймати перед бюджетом, а не навпаки, як нині. Він підтримав колегу по фракції БЮТ Сергія Григоренка, закликавши головних розпорядників бюджетних коштів зважено підходити до визначення пріоритетності фінансування міських програм.
 
Зрештою, проект програми соціально-економічного розвитку на 2009 рік підтримали 29 депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Січня 2009 20:15
Додайте Гриценка в голосування, будь-ласка!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus