USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Владика Михаїл зробив крок до об’єднання церков на Волині

21 Липня 2014 12:21
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл укотре закликав митрополита Волинського і Луцького Нифонта, єпископа Володимир-Волинського та Ковельського Володимира УПЦ (МП) до співпраці та об’єднавчого діалогу. Він зробив це 20 липня під час проповіді в кафедральному соборі Святої Трійці по завершенні недільної Божественної Літургії, - повідомляє прес-служба волинської єпархії.

«Треба сідати за стіл переговорів. Про що розмовляти? Про те, що нас об’єднує. А ці „незручності“, які виникли, треба забути во ім’я миру і майбутнього України», – пояснив владика. При цьому наголосив, що моментів, які нас об’єднують, куди більше, аніж тих, що роз’єднують.

Також, на думку архіпастиря, настав час розвіювати неправильні стереотипи, які роками насаджували мирянам УПЦ (МП) щодо Київського Патріархату. Наприклад, коли вони розмежовують поняття «Православна Церква» й «Українська Церква». Мовляв, якщо Церква називається українською, значить вона вже не є православною.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОБ’ЄДНАННЯ ЦЕРКОВ В УКРАЇНІ РОЗПОЧНЕТЬСЯ З ВОЛИНІ?

Як повідомлялоІнформаційне агентство Волинські Новини, депутати Волиньради ініціювали об’єднання церков в Україні. Нагадаємо, у травні Волинська обласна рада звернулася до Патріарха Київського і всієї Руси-УкраїниФіларета, Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і БуковинськогоОнуфрія з проханням активізувати роботу комісій для ведення діалогу і зробити все можливе для подолання розділення Православ’я в Україні та створення єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів волинянам за яких умов буде об’єднання церков Київського і Московського патріархатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Не Показати IP 21 Липня 2014 12:26
Пишіть дурниць.
Анонім до Не Показати IP 21 Липня 2014 12:57
То є чиста правда, яка вже давно повинні вирішитись, а не тоді коли пролита кров Схаменіться НЕ
Вірянин до Не Показати IP 21 Липня 2014 15:54
БОГ ОДИН. Слава йому! Добре, що хоча б про це не доводиться сперечатися. Яка різниця - якою мовою його славити - українською, російською чи старословянською? Україна одна. Народ один. У нас, українців, є достатньо достойних отців, аби знайти достойного патріарха для багатомільйонного православного приходу. Сам факт того, що Кирилл є правою рукою того, хто посіяв розбрат серед нашого народу, посіяв кров, смерть і страждання - виключає будь яку можливість називати його служителем Бога. Для Гундяєва якнайкраще підходить інший сан - advocatus diaboli
василь Показати IP 21 Липня 2014 12:58
Мовляв, якщо Церква називається українською, значить вона вже не є православною. - в чоловіка шиза? це нічого, що навіть МП називають себе Українська Православна Церква? НЕ всіх больних війна побила :(
44 Показати IP 21 Липня 2014 13:50
Переважну більшість громадян такі заклики Тимофія і його прибічників не дивують. Навчимося ще й ігнорувати їх! Покайтесь іуди!
МВ Показати IP 21 Липня 2014 13:58
а Тимофій( спр. імя Михаїла) як і дід Філарет.... замість молитися... то про обєднання церков лепече
Patrik до 44 до МВ Показати IP 21 Липня 2014 14:21
Ви ті, що тримають ключі від раю, породження єхидни... - це про таких, як ви... Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться - це про таких, як Михаїл, бо він миру шукає... А що в цьому світі шукаєте ви, коли судите нас - тих, які хочуть з вами об'єднатися заради миру в Україні, заради того, щоб не гинули невинні, заради того, щоби не гинули діти? Ми й зараз вам все прощаємо і терпляче чекаємо вас, щоби потиснути руку брата, а не ворога.
Анонім до Patrik до 44 Показати IP 21 Липня 2014 14:25
а ми чекаємо Вас, коли ви- які відійшли від нас, то і повернетеся до нас, бо як батько прийняв блудного сина, так і вас церква прийме
Patrik до Анонім Показати IP 21 Липня 2014 14:58
Чудово! Ми ж звертаємось до вас разом з Михаїлом: "Брати, ми шукаємо миру, давайте об'єднуватись!", а ви нам пишете (цитую коментар 44): " Навчимося ще й ігнорувати їх! Покайтесь іуди!"... І нам знову ж нічого не залишається, як чекати часу, коли Господь відкриє вам очі, коли ви нарешті зрозумієте, хто вам ворог, а хто - брат... Прошу мене вибачити за емоції, але я вірю, що всеодно цей час настане, ми обов'язково об'єднаємося, бо нам українцям життєвонеобхідний мир... І дійсно прийде пора, і настане час, коли батько пригорне до своїх грудей блудного сина.
44 до Patrik Показати IP 21 Липня 2014 15:10
Наприклад. Вчинила людина злочин, впевнена, що це не злочин, а геройський вчинок. Усі закликають її розкаятися, визнати неправоту. Але ні. потрібно, щоб всі визнали, що ця людина вчинила геройський вчинок, а не злочин! Біда у тому, що ви звикли ставити усе з ніг на голову.
Patrik до 44 Показати IP 21 Липня 2014 15:46
Шкода, що проблему щодо пошуку умов для об'єднання церков, для миру між мирянами ви, на жаль, не сприймаєте, а вбачаєте у наших діях "біду" і називаєте наші потуги звичкою "ставити усе з ніг на голову"...
44 до Patrik Показати IP 21 Липня 2014 16:05
Канони Церкви про недотримання клятви як ви тлумачите?
Patrik до 44 Показати IP 21 Липня 2014 16:33
Я грішна людина, не маю права, та й не можу тлумачити Церковні канони... Знаю, що давати клятву не гоже, стараюсь в житті відбирати зерно від полови... А як я живу, скільки я недостойний важу в Господніх Очах, Одному Господу відомо... За все перед Ним буду відповідати... Я дійсно не знаю, але мені здається, що канони Церкви не можуть суперечити Господнім заповідям... Не може Церква не реагувати позитивно на добро, тобто, в даному випадку, на пошук миру... Не може... Така моя думка...
Patrik до 44 Показати IP 21 Липня 2014 18:34
"Хто стукає, тому відкривають"... Стукаємо ми з надією у ваші серця і душі, але закриті вони для нас міцним амбарним замком московського виробництва... Прикро, але факт... Молимось за мир в Україні, молимося за вас, молимося за ворогів наших, бо не відають вони, що творять.
44 семенаристу-кепис до Patrik до 44 Показати IP 21 Липня 2014 14:26
притчу про блудного сина проходили? вертається той, хто пішов. а про ключі від раю - не нам і не вам судити, хто буде в раю!
Анонім до Patrik до 44 Показати IP 22 Липня 2014 10:18
Відео А.Шарія на youtube про гріх лжесвідчення (про священників Кп, які роздувають вогонь).
лучани Показати IP 21 Липня 2014 14:06
Ніфонт слухає тільки ФСБ,
44 до лучани Показати IP 21 Липня 2014 14:18
Ніфонт молиться, а не меле єресь. Не бреши "лучани", що ти лучани - на Україні прибічників вашої Кп менше сектантів, а ви звикли себе видавати за голос народу, за нацрелігію, за більшість, Не брешіть людям, а скажіть, що вас (КП) жодна із церков світу не визнає, католикам і тим заборонено підтримувати з вами дипломатичні стосунки. Не брешіть людям!
А ми до 44 Показати IP 21 Липня 2014 15:02
діємо як ваш "святий" ВВП, і його служка Кіріллл, - тобто нам на***ти що там про нас думають і кажуть інші.
Анонім до лучани Показати IP 21 Липня 2014 14:23
Ніфонт зробив більше для Волині більше , ніж ти разом з Михаїлом
ХЗ. Показати IP 21 Липня 2014 14:30
А кафедру як поділите? Чи може будете з Ніфонтом вдвох на одному столі сидіти?
Анонім Показати IP 21 Липня 2014 14:35
Хай краще Михаїл закличе усіх, хто тримає зброю (всіх), до припинення війни!!!
українець Показати IP 21 Липня 2014 15:13
МП це п'ята колона Москви що зомбує свій електорат. Коли ви вже зрозумієте це. Ця ідологічна машина що натравлює обманутих нею людей на все українське, патріотичне. Дивіться що вони зробили на сході України,обзиваючи українців патріотів нацистами , фашистами , бандерівцями , а до цього роскольниками, безблагодатними і.тп в результаті війна, смерть, кров, і розруха. Священникі МП почуйте голос розуму і зробіть крок на зустріч . Майте гідність бути українцями , а не посібниками московського окупанта.
Вірянин до українець Показати IP 21 Липня 2014 15:59
Неправда це. Принаймні зараз. Покійний Володимир багато зробив для України та її народу. Але цілком може стати правдою, якщо, не дай Боже, новим патріархом стане проросійський кандидат - тоді почнуться жахи і life news почне вєщать через церкву...
Філарет у Показати IP 21 Липня 2014 16:21
своєму "святительському слові" збрехав на всю Україну, що Москва забороняє УПЦ МП допомагати армії, молитися у військових частинах і т.д: 4 хв. http://schedule.nrcu.gov.ua/grid/channel/period/item-listen-popup.html?periodItemID=531773 не хочеться з таким "лжепастирем" мати спільну справу. Як доказ протилежного: http://volyn.church.ua/2014/07/14/misionerska-pojizdka-svyashhenika-volinskoji-jeparxiji-na-sxid-ukrajini/
МВ до Філарет у Показати IP 21 Липня 2014 16:34
він ще забувся сказати,скільки МП церква допомагає пораненим і скільки надає матеріальної допомоги родичам загиблим.... якщо не купляє броники і не приймає участі у фінансуванні війни... це нічого не значить... Це Михаїл звик вихвалятися,... скільки і коли кому допоміг, а церква вчить,"Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас; а як ні, то не матимете нагороди від Отця вашого, що на Небі"… Поправді кажу вам: вони мають вже нагороду свою! А як ти чиниш милостиню, - хай не знатиме ліва рука твоя, що робить правиця твоя…".
З водою не вихлюпніт Показати IP 21 Липня 2014 17:44
Крім згадуваних вище персоналій є ще пересічні парафіяни, які ходять в храм не до того чи іншого отця, а тому , що хочуть перебувати в лоні УКРАЇНСЬКОЇ церкви
Думка Показати IP 21 Липня 2014 18:57
Інколи релігійні фанатики чимось нагадують параноїків
віра до Думка Показати IP 21 Липня 2014 19:54
100% підтримую,але все таки хочеться церкву свою, украінську, а не церкву ІІНШОІ держави, яка до того ж показала свое відношення до нас.А раша так сильно нас хоче, бо грошики пливуть туди, тільки й всього!!!
анонім до віра Показати IP 24 Липня 2014 08:20
Своєї церкви не буває - буває Церква Божа. І вона одна. В Церкві не потрібно шукати свого, а потрібно шукати Бога.
Християнин Показати IP 21 Липня 2014 21:08
Вважаю,що Церква взагалі має бути одна - Христова,як було раніше.Потрібно бути єдиними у вірі Христовій,як Ісус в молитві говорив:"Щоб усі були єдині".Але об'єднатися потрібно в канонічний спосіб. Хто насправді винен в розколі,цьому Господь нехай буде суддя,не нам грішним осуджувати.Потрібно нам жити в любові, злагоді і щирій молитві.
Слідкую за новинами Показати IP 21 Липня 2014 21:59
Не турбуйтеся прибічники МП, скоро Путін прийде захищати вас сюди від "неканонічного" КП,який не дає вам молитись у своїх церквах!!!! ( бо ж на сході його боротьба з київською хунтою з Божою поміччю провалилась). А тут ТАКА можливість поставити брата проти брата!
Анонім до Слідкую за новинами Показати IP 21 Липня 2014 22:24
а ми і не турбуємось.... бо ми маємо спілкування з усіма православними( поїдеш до Греції ти брат по вірі, і ми маємо єднання з усіма)) Ваше спілкування обмежується ВН та радіо ведучого Зорі
Слідкую за новинами до Анонім Показати IP 22 Липня 2014 22:34
Цікавий комент!, а в Греції першим ділом по приходу до церкви питають якого ти патріархату (як у наших МП храмах)??? Нонсенс , маразм, затурканість і зазомбованість з лихої руки Московії!!! До речі, я намагусь керуватись інформацією відібрану з набагато більших джерел, ніж Вами згаданих. А про радіо ведучого Зорі (можливо, на жаль) і не чула. Добре що воно відоме Вам!
Анонім до Слідкую за новинами Показати IP 23 Липня 2014 10:18
темнота подивися відео Шарія про лжесвідчення може проснешся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus