USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Владика Ніфонт взяв участь у торжествах у Бресті. ФОТО

19 Вересня 2008 13:19
У Бресті відбулися торжества з нагоди 360-ї річниці блаженної кончини святого преподобномученика Афанасія Брестського. Про це 19 вересня повідомляють «Волинські Новини».
 
У четвер, 19 вересня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонта на запрошення єпископа Брестського і Кобринского Іоанна взяв участь у торжествах у Бресті (Республіка Білорусь) із нагоди 360-ї річниці блаженної кончини святого преподобномученика Афанасія Брестського. Святкування очолив Патріарший Екзарх всієї Білорусі митрополит Мінський і Слуцький Філарет.
 
Як інформує прес-служба Волинської єпархії, розпочалося богослужіння хресним ходом зі Свято-Симеонівського кафедрального собору до місця мученицької кончини святого, де нині знаходитися чоловічий монастир на його честь. У хресному ході взяли участь священики, представники братств і сестричеств міста, а також воїни Брестського округу Білоруського козацтва.
 
Після прибуття хресного ходу в Свято-Афанасієвську обитель відбулась урочиста Літургія, яку очолив Патріарший Екзарх у співслужінні 13  архієреїв із Росії, Польщі, України, Німеччини. Зокрема там були Ніфонт, митрополит Луцький і Волинський; Марк, архієпископ Берлінський і Германський і Великобританський (РПЦЗ); Гурій, архієпископ Новогрудський і Лідський (Білоруський екзархат); архієпископ Білостоцький и Гданьський Яків (Польська Православна Церква); епископ Друцький Петро,вікарій Вітебської єпархії (Білоруський екзархат); Питирим, єпископ Сиктивкарський і Воркутинський(РПЦ), Софроній, єпископ Могильовський і Мстиславський (Білоруський екзархат); Іоанн, єпископ Брестський і Кобринській(Білоруський екзархат); єпископ Туровський і Мозирський Стефан (Білоруський екзархат); Ігнатій, єпископ В’яземський, вікарій Смоленської єпархії (РПЦ); Єлисей, єпископ Бердянський і Приморський, Серафим, єпископ Бобруйський і Биховський(Білоруський екзархат);  Леонід, єпископ Речицький, вікарій Гомельської єпархії (Білоруський екзархат). За Літургією молилися більш ніж 70 священнослужителів.
 
Урочистості були приурочені також і до святкування 1020-ї річниці Хрещення Русі. На закінчення святкування владики поклали квіти біля пам’ятника святого преподобномученика Афанасія Брестського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus