USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Влаштували свято для сиріт. ФОТО

31 Січня 2012 19:13
Розважились у дитячому центрі «Лімпопо», що у комплексі «Адреналін Сіті», та насолодились переглядом мультфільму «Зоряні собаки» з Бєлкою та Стрєлкою 27 дітей-сиріт, які виховуються у прийомних родинах.

Про це повідомили у прес-службі Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Позитивні емоції, посмішки та гарний настрій отримали діти, які виховуються у прийомних сім’ях Луцька та дитячих будинках сімейного типу Луцького району.

Подорож казковою країною Дитинства стала можливою у рамках соціальної програми.

27 діток-сиріт, які виховуються у сім’ях, від душі повеселилися у дитячому ігровому центрі «Лімпопо». А після розваг з адреналіном хлопчики та дівчатка разом з батьками відчули атмосферу загадкових космічних див разом з героями мультфільму «Зоряні cобаки» – Бєлкою та Стрєлкою. Усі діти отримали солодкі подарунки.

Каліщук Оксана, яка взяла на виховання двійнят Інну та Максимка Белко, каже, що такі заходи - дуже необхідні, адже приносять радість дітям. Її думку розділяє і Климчук Лариса. Вона разом зі своїм чоловіком стали рідними для 4-річної дівчинки-сироти Тані Дементій з Рожищенського притулку для дітей, а з 2008 року – для 14-річної Ірини Кохан, маму і тата якої позбавили батьківських прав.

Прийомна сім’я Ващуків завітала в «Адреналін Сіті» у повному складі. Жанна та Василь виховують двох братиків – Назара та Володю.

У дитячому будинку сімейного типу, що у селі Рованці Луцького району,
Лариса та Петро Баки дбають не лише про п’ятьох власних дітей, а й дарують тепло та ласку ще дев’ятьом діткам-сиротам.

Ще одне подружжя Олександр та Людмила Бондарці з Гаразджі ростять власних троє діток та десятьох, які лишилися без опіки рідних.

Як розповіла директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Ліна Галан, ще минулого року Центр започаткував групу взаємопідтримки для прийомних сімей міста.
«Окрім фахових консультацій у рамках роботи групи батьки мають змогу обмінятися досвідом, потоваришувати», - повідомила Ліна Галан.

«Це дуже важливий психологічний аспект, адже ці сім’ї об’єднує багато речей. У Луцькому районі створено чи не найбільше будинків сімейного типу в області. Ці сім’ї – хороші приклади турботи про тих, кого доля обділила батьківським теплом та опікою. У них - чималий досвід виховання діток, побудови гармонійних родинних стосунків, де панує любов. Прийомні сім’ї, які функціонують у Луцьку, мають трішки менший досвід. Саме тому ми вирішили познайомити батьків з луцьких прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу», - насамкінець додала вона.



Довідково.


Прийомна сім'я – сім'я, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання;
Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім'я, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина, здійснене на підставі рішення суду. Дитина отримує прізвище нових батьків.
У перших двох випадках батьки вважають вихователями, а за дитиною зберігаються усі пільги, передбачені законом при статусі «дитина-сирота» та «дитина, позбавлена батьківського піклування». Соціальний супровід таких сімей здійснюють центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Якщо ви хочете взяти на виховання дитину, за детальною інформацією звертайтеся у Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Луцьк, пр. Соборності, 18 (праве крило РАГСу); тел. (0332) 29-05-46, 29-05-48. Лінія «Телефону довіри» – 25-60-42.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus