USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Власник готелю «Токіо Стар», де у пожежі загинуло 9 осіб, вимагає відводу судді

20 Серпня 2019 08:44
Власник готелю «Токіо Стар» Вадим Чорний, де в пожежі загинули дев’ять осіб, звернувся до суду Київського райсуду Одеси з клопотанням про відвід судді Іванчука.

Про це повідомляє Укрінформ.

Адвокат Вадима Чорного звернувся до суду з клопотанням про відвід судді Іванчука, мотивуючи це тим, що інтернет-видання, редактором якого свого часу був Вадим Чорний, опублікувало у 2015 році критичну статтю зі згадкою про нині головуючого в суді.

Суддя Микола Тонконоженко виніс ухвалу відхилити клопотання про відвід як недостатньо обґрунтоване.

Адвокати Чорного також стверджували, що судом порушується вимога законодавства про підсудність: Київський райсуд не може розглядати клопотання органу досудового слідства, який територіально розміщується у Приморському районі Одеси.

Однак сторона обвинувачення, яку в суді представляли прокурори Оксана Моско, Євген Антощук і Тимофій Гаркушин, пояснила, що саме у цьому районі, на вулиці Філатова, зареєстрована і працює слідча група, створена ГУ НП в Одеській області.

Прокуратура просить обрати затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період розслідування кримінального провадження.

Заслухавши доводи сторін, слідчий суддя Іванчук надав змогу представнику обвинувачення повторно оголосити підозру підсудному й оголосив перерву до 8:45 вівторка.

У ніч з 16 на 17 серпня в Одесі в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа. Загинули дев’ять осіб, зокрема дитина, постраждало – 10, врятовано – сім, евакуйовані – 136. За даними ДСНС, орієнтовно в готелі знаходилися 200 осіб. Як стало відомо, згорілий готель було зареєстровано як склад.

Було негайно доручено розпочати перевірки готелів і санаторіїв через пожежу в Одесі. Також правоохоронці затримали власника готелю Вадима Чорного та оголосили йому про підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
савченко Показати IP 20 Серпня 2019 09:13
В Украине работает мой закон! потому волноваться не следует.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus